Showroom bezoeken Stalen bestellen
Sfeervolle kantine inrichten

Sfeervolle kantine inrichten

20-09-2019

Hoe kun je een sfeervolle kantine inrichten? Voor een interieurbouwer is het natuurlijk kinderspel om de eigen personeelskantine te renoveren. Je maakt bij het ontwerp en de inrichting gebruik van eigen kennis, ervaring en vaardigheid. Het wordt helemaal eenvoudig als je ook nog eens bijzonder content bent over de kwaliteit en uitstraling van het plaatmateriaal van één van je eigen toeleveranciers. Van Oeveren Interieurbouw kan daar over meepraten.

De nieuwe personeelskantine moest een licht industriële uitstraling krijgen zonder dat het gevoel zou ontstaan dat hier een showroom van het bedrijf was gerealiseerd. Marcel Houdijk, werkvoorbereider bij Van Oeveren zegt daarover: “Ik ben al jaren bijzonder te spreken over het decoratieve plaatmateriaal van DecoLegno. Zij hebben een mooi, onderscheidend product met een zeer natuurlijke uitstraling. Het was binnen ons bedrijf dan ook snel duidelijk dat we een keuze uit hun collectie zouden maken.”

Interieur kantine decoratief plaatmateriaal hout

DecoLegno biedt een passend alternatief

Hoewel Houdijk de afgelopen jaren regelmatig door architecten DecoLegno voorgeschreven krijgt, verloopt het traject ook wel eens precies andersom. Houdijk lacht: “Ja, dan tippen wij de architect. Zo wilde een klant graag natuursteen in zijn interieur, maar budgettechnisch was dit niet verantwoord. Daarop gaven wij het advies om de collectie van DecoLegno eens te bekijken. Toen was de oplossing snel gevonden.”

Ook bij de inrichting van de eigen kantine is dus uit de collectie van Cleaf gekozen. “Het geheel moest een warme uitstraling hebben. Een plek die aansluit bij de sfeer van ons bedrijf, waar onze mensen aan het einde van de werkweek ook gezellig een biertje willen drinken. Met het stoere blauwstaal decor in de structuur Metallic en de gedetailleerde houtstructuur Millenium kregen we precies de gewenste uitstraling.”

Wil je meer inspiratie opdoen over het inrichten van bedrijfsruimtes? Lees bijvoorbeeld alles over hoe dit type materiaal in een kantoor gebruikt kan worden.

Kantine uitgevoerd met hout decoratief plaatmateriaal

Collectie Gebruikte Decors | Kantine

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate