Showroom bezoeken Stalen bestellen
Ronde vormtaal en iconisch blauw

Ronde vormtaal en iconisch blauw

18-03-2024

Wanneer je naar de foto’s kijkt van dit project van BABBET. springt de accentkleur blauw er meteen uit. Maar ook de uitgesproken vormentaal van de keuken met opvallende verlichting trekt de aandacht. Kortom, een interieur met een verhaal! We spreken Babbet Duijkers over dit spraakmakende project en over haar keuzes voor maatwerk en materialen.

Begeleiding van A tot Z

Een persoonlijk interieur dat niet alleen mooi is, maar ook volledig aansluit op jouw leven, visie en ambities. Dat is precies waar BABBET. voor staat. “Wij begeleiden onze klanten vanaf het prille begin bij het ontwerpen van het interieur. We verdiepen ons in de wensen en persoonlijke situatie en samen stellen we een plan op en gaan we gefaseerd te werk. Bij BABBET. ontzorgen we je van A tot Z, wat meer rust brengt tijdens de bouw of verbouwing van een woning” vertelt Babbet.

“De beste interieurs ontstaan met tijd en aandacht” zegt Babbet. “Onze ontwerpstijl is krachtig en helder. Een perfect afgestemde balans tussen eenvoudige vormen, doorleefde materialen en karakteristieke objecten. Naturellen en greige zijn favoriete kleuren die kalmte en rust brengen in ontwerpen. Interessante structuren maken onze interieurs levend”.

Iconisch blauw als accent

Hoe is het ontwerp tot stand gekomen voor dit appartement? “Bij dit project kregen wij de vrije hand om een verouderd appartement te transformeren tot een moderne woning, geschikt voor de verhuur aan een expat. We kozen voor een rustige basis. Iconisch blauw als accentkleur geeft deze lichte basis een levendige dynamiek.

Keuken met ronde vormen in blond hout S164 Fronda en solid surface PAW009 Weathered Wood met blauwe krukken
De S164 Fronda geeft deze keuken een rustige basis
Keuken met ronde vormen in blond hout S164 Fronda en solid surface PAW009 Weathered Wood met blauwe krukken
De blauwe accenten geven een levendige dynamiek

We hebben de diverse materialen door het hele interieur terug laten komen. Deze consistentie creëert niet alleen rust, maar zorgt ook voor eenheid in het geheel. Zo zie je dezelfde tegeltjes en hout terug in de keuken, toilet en badkamer. Zelfs de wanden en deuren in de hal zijn uitgevoerd in hetzelfde materiaal.

badkamer met meubel in blond hout S164 Fronda
Het wastafelmeubel is uitgevoerd in S164 Fronda
badkamer met meubel in blond hout S164 Fronda
De structuur tegeltjes van de badkamer komen ook terug in de keuken en het toilet
Toilet met meubel in blond hout S164 Fronda
De S164 Fronda is ook terug te zien in het toilet

Gemakkelijk in onderhoud

Hoe is de materiaalkeuze tot stand gekomen? Babbet vertelt “We wilden een lichte basis met materialen die geschikt zijn voor toepassing in de keuken en badkamer en om wanden mee te bekleden. Aangezien er in het ontwerp veel gebruik gemaakt is van ronde vormen, moest het materiaal ook geschikt zijn om gebogen te kunnen worden.

We hebben in het ontwerp gekozen voor de natuurlijke uitstraling van hout. Omdat het appartement verhuurd wordt, was gemak in onderhoud ook een vereiste. Decoratief plaatmateriaal is krasbestendig en kleurvast en gemakkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld echt hout. We kozen voor decoratief plaatmateriaal van DecoLegno vanwege het uitgebreide aanbod van houtdecors, met een mooi matte natuurgetrouwe uitstraling”.

Maatwerk haalt het beste uit de ruimte

Je hebt veel gebruik gemaakt van maatwerk. Waarom heb je hiervoor gekozen en niet voor standaardoplossingen? “In het appartement is geen haakse hoek te vinden, wat ons inspireerde om te spelen met ronde vormen. Deze rondingen zijn niet alledaags, maar met maatwerk wel te realiseren. Daarnaast kun je met maatwerk de ruimte optimaal benutten en echte eyecatchers ontwerpen” vertelt Babbet.

Keuken met ronde vormen in blond hout S164 Fronda en solid surface PAW009 Weathered Wood
De ronde vormen in de keuken zijn gerealiseerd met HPL-plaatmateriaal en solid surface
Keuken met ronde vormen in blond hout S164 Fronda en solid surface PAW009 Weathered Wood
Het maatwerk bevat allemaal ronde vormen

Vooral de keuken is een echte eyecatcher geworden, door de uitgesproken materialen en rondingen. Je hebt gebruik gemaakt van een combinatie van decoratief plaatmateriaal van Cleaf en solid surface van Durasein®. Kun je hier meer over vertellen? “Solid surface heeft als voordeel dat het naadloos te verwerken is. Het grote schiereiland in de keuken lijkt dus uit één stuk gemaakt te zijn, wat het een extra luxe uitstraling geeft. Het uitgesproken decor van PAW009 Weathered Wood van Durasein® combineert goed met de natuurlijke uitstraling van de S164 Fronda. De ronde vormen van de keuken zijn mogelijk door HPL-plaatmateriaal en solid surface te gebruiken”.

Lange hal met wanden en deuren in blond hout S164 Fronda
De wanden en deuren zijn bekleed met HPL-plaatmateriaal S164 Fronda

Van hotelgang tot hal met huiselijke sfeer

“De hal in het appartement was erg lang, met meerdere deuren, waardoor het ons aan een hotelgang deed denken. Door de deuren en wanden te bekleden in HPL-plaatmateriaal met een houtdecor, S164 Fronda, hebben we deze gang een huiselijke uitstraling gegeven. We hebben voor de wanden en deuren hetzelfde materiaal gebruikt als voor de badkamer, toilet en keuken om de eenheid en rust te bewaren”.

Tip van DecoLegno:

HPL-plaatmateriaal is uitermate geschikt om deuren en wanden mee te bekleden. Dit geeft een extra luxe en sfeervolle uitstraling aan het interieur en is daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Heb je nog een tip voor mensen die van plan zijn om hun huis te verbouwen of hun interieur aan te passen? “Schakel op tijd een interieurdesigner in, nog voordat het ontwerp van de architect definitief is. Waar de architect zich vaak bezighoudt met het bouwbesluit, het bestemmingsplan en de vergunningsaanvraag, kijken wij vanuit de wensen en persoonlijke situatie van de opdrachtgever. Zo kunnen we helpen met het maken van keuzes over indelingen, leidingen en verlichting, wij verdiepen ons in je wensen en persoonlijke situatie. Er is vaak heel veel mogelijk als je samenwerkt”.

Ontwerp: BABBET.
Realisatie: Jaap Interieurs
Fotografie: Denise Zwijnen

Babbet Duijkers
Babbet Duijkers

Gebruikte materialen

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker