Interieurontwerp publieke ruimte

Interieurontwerp publieke ruimte

Bureau Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de publieke ruimte en kantoren in het Bonkelaarhuis. Vanuit deze centrale locatie bieden verschillende hulpinstanties persoonlijk advies en ondersteuning aan de inwoners van Sliedrecht. De opdracht voor Sjoerd Korevaar: creëer een gastvrije en functionele omgeving waar de adviesinstanties optimaal hun werk kunnen doen en de bezoekers zich thuis voelen.

Aandacht voor de publieke ruimte

Naast het vormgeven van verschillende werk- en spreekruimtes is er veel aandacht besteed aan de publieke ruimtes. Door te spelen met zichtlijnen, verlichting en het gebruik van verschillende materialen is een lichte en transparante omgeving ontstaan. Hierdoor is de locatie toegankelijkheid voor zowel medewerkers als bezoekers. “De ruimte moet prettig zijn om te werken én te verblijven”, aldus Sjoerd.

Afgeronde hoeken met HPL plaatmateriaal

“Bij de indeling van de ruimte heb ik gewerkt met strakke zichtlijnen. Door in de vloerbedekking, verlichting en het maatwerkmeubilair afgeronde vormen toe te passen is de sfeer vriendelijk en laagdrempelig geworden. De receptiebalie is voorzien van afgeronde hoeken die zijn uitgevoerd in HPL plaatmateriaal van Cleaf in de stoere Metallic structuur. Deze heb ik gecombineerd met de lichte Sablé houtstructuur in de achterwand. 

“IN MIJN ONTWERPEN ZOEK IK ALTIJD NAAR DE JUISTE MIX TUSSEN FUNCTIE EN ESTHETICA”

Rustiek zwart hout geeft sfeer

Sjoerd: “De collectie plaatmateriaal van Cleaf is dermate veelzijdig, dat je er een volledig interieurconcept mee zou kunnen uitwerken. De verschillende structuren ogen natuurlijk en zijn praktisch toe te passen. Naast de esthetische kwaliteit biedt dit materiaal ook de mogelijkheid om budgetvriendelijk te werken.” Voor bezoekers die even moeten wachten is het makkelijk om aan te schuiven aan de bar voor een kopje koffie. “Mensen ervaren hoog zitten vaak als minder formeel dan laag zitten”, aldus Sjoerd. “De rustieke, zwarte Sherwood houtstructuur in de achterwand geeft veel sfeer in contrast met het ingetogen ontwerp van het witte barmeubel. De barkrukken en de stoeltjes zijn van het Scandinavische merk Hay.”

Opdrachtgever: Gemeente Sliedrecht  | Fotografie: Peter Baas

Collectie Gebruikte Decors | Het Bonkelaarhuis

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate