Showroom bezoeken Stalen bestellen
Pantone® kleur van het jaar 2024

Pantone® kleur van het jaar 2024

21-12-2023

Ieder jaar wachten we weer met spanning op de lancering van de kleur van het jaar van Pantone®, het internationaal erkende kleureninstituut. Inmiddels is deze bekend gemaakt: PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. In 2024 draait het allemaal om warmte en verbondenheid. Het klinkt bijna als een nieuwjaarswens, en wij sluiten ons daar graag bij aan.

“PANTONE 13-1023 Peach Fuzz weerspiegelt ons verlangen om onszelf en anderen te koesteren. Het is een fluweelzachte perziktoon waarvan de allesomvattende geest, lichaam en ziel verrijkt”, aldus Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute™. “Op zoek naar een tint die ons aangeboren verlangen naar nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, kozen we voor een kleur die straalt van warmte en moderne elegantie. Een tint die resoneert met compassie, een tastbare omhelzing biedt en moeiteloos een brug slaat tussen het jeugdige en het tijdloze.”

Bij de bekendmaking door Pantone® begonnen onze ogen te glunderen. Want in de Ovatta collectie van Cleaf vind je deze tropische, naar perzik neigende kleur ook terug. Dat maakt de toepassing van deze trendkleur in meubelmaatwerk binnen handbereik. De UB58 Ovatta laat zich in het interieur prachtig combineren met bijvoorbeeld elegante marmerdecors of warm notenhout. Laat je inspireren door onderstaande suggesties. Wij wensen jou veel mooie, warme en kleurrijke interieurprojecten toe in 2024!

Gebruikte texturen

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate