Showroom bezoeken Stalen bestellen
Op maat met maatwerk

Op maat met maatwerk

12-05-2021

We spreken met interieurontwerper Klaas de Jong en Erwin Poels van Team2 Interieurbouw over twee projecten die zij onlangs samen hebben ontwikkeld. Het kantoorpand van Moving Spirits en een penthouse in Assen.

Een maatwerk kantoorinterieur

Moving Spirits betrok onlangs een nieuw kantoorpand in Groningen. Klaas de Jong werd gevraagd om het casco kantoorpand in te richten. Het omvangrijk maatwerk kantoorinterieur van de vergaderboxen tot de keuken en van de trap tot de wandafwerkingen. “Ik ben begonnen met de inventarisatie. Hoeveel personeelsleden werken er, welke afdelingen zijn er en welke afdelingen staan met elkaar in verbinding. Op basis daarvan bepaal ik de vlakverdeling. Daarnaast kijk ik naar de vorm van het pand en de routing, maar ook naar ramen en lichtinval. Zo heb ik diverse aparte stilteruimtes en gezamenlijke ruimtes gemaakt.

Maatwerk wandafwerking in grijze steenlook FB48 Ares van DecoLegno
Wandafwerking is uitgevoerd in HPL FB48 Ares

De keuze voor materialen

De volgende stap is het visuele ontwerp en de keuze van de materialen. “In de materiaalkeuze zijn er twee opties: echte materialen of melamine. De keuze hangt af van een aantal factoren. De kleurvastheid, sterkte van het product maar ook de prijs. Het decoratief plaatmateriaal van DecoLegno is erg sterk, krasbestending en kleurvast. De dessins en structuren zijn fantastisch, niet van echt te onderscheiden en de diversiteit is eindeloos. Een ander voordeel is dat je gemakkelijk precies dezelfde plaat bij kunt bestellen. Zo voorkom je verschil in kleur, iets wat bij echt materiaal niet altijd mogelijk is. Voor de wandafwerking van de verschillende aparte ruimtes heb ik gekozen voor HPL in FB48 Ares.” aldus Klaas. Ook Erwin werkt graag met decoratief plaatmateriaal. “We gebruiken onder andere decoratief plaatmateriaal voor onze maatwerk keukens als basis en als frontplaat.”

Een penthouse vol maatwerk

In het penthouse in Assen is al het maatwerk van DecoLegno. De keuken, slaapkamers, wandafwerking en zelfs de deuren zijn uitgevoerd in S122 Pembroke en U129 Esperia “Het voordeel van maatwerk is dat je overal omheen kunt werken” vertelt Klaas. “De nis in de keuken is om een raam heen gebouwd. Zo is de ruimte optimaal te benutten en kun je spelen met de lichtinval. De openingen boven de kastjes zijn de deurgreepjes van de koelkast en de vaatwasser. Zo zijn die ook mooi weggewerkt”.

Maatwerk kastenwand in zwarte houtlook in U129 Esperia van DecoLegno
In de maatwerk kastenwand, uitgevoerd in U129 Esperia, zijn de airco’s weggewerkt

“Daarnaast kun je met maatwerk rekening houden met de routing van het pand, met de ergonomie, maar ook met het wegwerken van bijvoorbeeld de airco’s zoals in de kastenwand te zien is. Ook is alles precies passend, zoals de kastenwand die van de vloer tot het plafond doorloopt. Een leuk weetje over de kastenwand: in deze kastenwand is een taatsdeur verwerkt. Deze deuren zijn uitgevoerd in HPL bijpassend bij de keukenkastjes en het kookeiland (S122 Pembroke) en zorgen voor één geheel in het ontwerp”.

Maatwerk keuken in zwarte houtlook en lichte houtlook in S122 Pembroke en U129 Esperia
De maatwerk keuken is uitgevoerd in de S122 Pembroke en U129 Esperia
Maatwerk keuken in zwarte houtlook en lichte houtlook in S122 Pembroke en U129 Esperia
De kastenwand dient ook als deur en is uitgevoerd in bijpassend HPL in S122 Pembroke

Maatwerk door Team2 Interieurbouw

Veel van jouw ontwerpen en maatwerk worden gerealiseerd door Team2 Interieurbouw. Kun je ons vertellen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen? “Ik heb vroeger zelf een bedrijf gehad in interieurbouw. De combinatie ontwerpen en verwerken werd te hectisch dus ik wilde me alleen gaan focussen op het ontwerpen. De vader van Erwin werkte vroeger bij mij als interieurbouwer. De werkvoorbereiding van Team2 is fantastisch en ze hebben enorm veel passie voor het vak. Een heel fijne samenwerking dus” zegt Klaas.

Is er door de betrokkenheid van Team2 nog iets veranderd in het ontwerp of in de materiaalkeuze? “Team2 denkt erg gedetailleerd mee in de toepassing van de platen, maar het ontwerp staat vast. Voor de opvallende trapafwerking voor het kantoor van Moving Spirits, met wisselende nerfrichting in LR28 Sablé, hebben zij goed meegedacht over de maatverdeling van het blokmotief” vertelt Klaas.

Erwin vertelt dat de materiaalkeuze al vastlag. “Wij hebben ons voornamelijk gefocust op het uitwerken van de achterliggende constructies, zoals het frame en het staalwerk van de trap en op het geluiddicht maken van de stilteruimtes”.

Tip van de vakman

De platen hebben een harde toplaag. Het gebruik van diamantkoppen op de beitels verlengt de standtijd aanzienlijk
Maatwerk trap met blokmotief in houtlook LR28 Sablé
Het opvallende blokmotief met wisselende nerfrichting is uitgevoerd in LR28 Sablé

Als we Klaas vragen waar hij het meest trots op is, is dat duidelijk. “Beide klanten zijn heel erg tevreden, dat is natuurlijk het mooiste compliment op je werk. Daarnaast ben ik zelf erg trots op het geheel. Het plaatje is compleet, van de keuken tot de vloeren en de verlichting. Alles is perfect op elkaar afgestemd”.

Interieurontwerp: Klaas de Jong
Maatwerk: Team2 Interieurbouw
Fotografie: Jan Buwalda

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker