Showroom bezoeken Stalen bestellen
Nostalgisch horeca interieur

Nostalgisch horeca interieur

13-09-2019

Restaurant ‘t Oelnbret is gevestigd in een boerderij uit 1835. Recht tegenover de kerk in het nostalgische Drentse dorp Dalen. Niet alleen door de bijna 200-jaar oude bouwstijl, maar ook door de klassieke naam heeft deze zaak de juiste uitstraling voor iedereen die houdt van een traditionele sfeer, warmte en gezelligheid. Oelnbret betekent letterlijk uilenbord. Door de opening van dit bord was het mogelijk voor uilen om in en uit een boerderij te vliegen. Kortom: historie troef.

gedekte tafel houtdecor

Horeca interieur met respect voor de klassieke boerderijstijl

Toen ‘t Oelnbret koos voor een nieuw horeca interieur was het noodzakelijk dat zowel het te kiezen materiaal als de nieuwe stijl naadloos zou aansluiten bij het interieur van deze voormalige boerderij. De eigenaren van ‘t Oelnbret hadden in het verleden positieve ervaringen opgedaan met Kortekaas Interieurs B.V.: een ontwerp- en designbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van interieurprojecten in de horeca.

“Overal waar een bar staat daar komen wij,” zo begint eigenaar Arno Kortekaas lachend zijn verhaal. “Wij zorgen voor het ontwerp, de productie en verzorgen de complete inrichting; van A tot Z ontzorgen dus. Dit project was voor ons een echte uitdaging omdat het restaurant die eigen, kenmerkende klassieke boerderijstijl had vol met oude elementen. Daarnaast was het budget niet enorm groot.”

Horeca inrichting met decoratief plaatmateriaal zorgt voor gezellige sfeer

Kortekaas ontwikkelde een 3D-interieurconcept. “Het moest zeker niet te chique worden en vooral die kenmerkende huiselijke, gezellige sfeer behouden. Hoe ik inspiratie heb opgedaan? Dat is niet zo moeilijk. Door Google kan ik over de hele wereld vergelijkbare projecten bekijken. Er valt zoveel te zien en ik haal overal wel iets uit. Wat mij op dit moment vooral opvalt is dat aspecten van vroeger steeds meer terugkeren. Zo is knuffelstof weer helemaal trendy. Dat zorgt voor een luxe uitstraling en een warme sfeer.” Voor het bijpassende decoratief plaatmateriaal koos Kortekaas voor DecoLegno. “Ik zocht fineer dat past bij de stijl van de boerderij. Het moest een zo natuurlijk mogelijke uitstraling hebben. Bij de collectie Sherwood zit het gevoel van nostalgie verborgen in het ongeëvenaarde reliëf. Het interieur heeft een fraaie upgrade gekregen.”

 “KLANTEN ZIJN ENTHOUSIAST OVER HET INTERIEUR EN DE BELEVING VAN ECHT HOUT”

  • De structuur S071 Sherwood is toegepast in Decor Spaanplaat, HPL Synchroon en bijpassend ABS kantenband. Alle productvarianten hebben dezelfde structuur en kleur waardoor deze zich bij uitstek lenen voor een totaal interieurconcept. De eigenaren van ‘t Oelnbret waren zeer tevreden met het resultaat. “Klanten kijken naar het totaalplaatje, maar waren ook enthousiast bij het zien van de materialen. Het voelen van de structuur en nerf vonden ze fantastisch. Het paste perfect bij de sfeer die het restaurant moet uitstralen.”

  • Meer inspiratie van DecoLegno? Bekijk onze inspiratiepagina.

Collectie Gebruikte Decors | Restaurant ‘T Oelnbret

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate