Showroom bezoeken Stalen bestellen
Nieuwe Cleaf texturen

Nieuwe Cleaf texturen

28-09-2021

DecoLegno heeft nieuwe Cleaf texturen in decoratief plaatmateriaal toegevoegd aan de voorraadcollectie. Zoals je van ons gewend bent zijn het uiteenlopende structuren in combinatie met eigentijdse decors, waarmee unieke maatwerk interieuroplossingen te creëren zijn. Denk aan stoer terrazzo in de bekende Concreta structuur, gepolijst cement in de nieuwe Lacca textuur en trendy unikleuren in de Ovatta collectie.  

FC56 Lacca Sfeerafbeelding
FC56 Lacca
FC70 Concreta Sfeerafbeelding
FC70 Concreta

Lakwerk in Lacca

Nieuw is de gladde textuur Lacca met een gewolkt decor dat tot de verbeelding spreekt. Wat zie jij er in? Gepolijst cement, het gewolkte effect van een gietvloer of gewalst staal? Decorspaanplaat is leverbaar in twee grijstinten (FC54 en FC55) en een lichte taupekleur (FC56). Het oppervlak van de Lacca is glad en heeft een zijdeglans die refereert aan lakwerk.

Stoer terazzo

Terrazzo staat op dit moment volop in de belangstelling. Cleaf combineert dit nieuwe decor met de bekende cementstructuur Concreta. Een koele (FC69) en een warme (FC70) grijstint zijn uit voorraad leverbaar in zowel decorspaanplaat als HPL. En dat maakt verrassende toepassingen mogelijk. Denk aan een deurafwerking, keuken of balie met terrazzo look.   

Sfeerafbeelding model
UB45 Ovatta, FC70 Concreta, UB02 Ovatta, LS41 Poro Noce, FC61 Riga

Creëer en combineer

Door de grote variatie in de collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno kun je eindeloos combineren. Decors en structuren kunnen elkaar versterken en daarmee het ontwerp naar een hoger niveau brengen. Daarmee wordt de kracht van maatwerk onderstreept. De nieuwe texturen lenen zich hier bij uitstek voor. Combineer het terrazzo decor (FC69 Concreta) eens met een vergrijsde notenhout (LS41 Poro Noce) en blauwtinten uit de Ovatta collectie. Zo ontstaat een sfeervol palet voor een eigentijds ontwerp.

Sfeerafbeelding combi
FC56 Lacca, FC61 RIga, FB79 Talco, UB52 Ovatta
Sfeerafbeelding combi
UB52 Ovatta, FC61 Riga, UB16 Ovatta, LS41 Poro Noce, FC70 Concreta

Contrast in structuur

In een interieur of meubelontwerp kun je veel decors met elkaar combineren. Als ze qua kleurtoon op elkaar aansluiten, blijft het beeld rustig en in balans. Contrast in structuur zorgt dan voor een interessant ontwerp. Hier zie je de voelbare lijnenstructuur van de FC61 Riga met natuursteendecor naast de gladde Lacca textuur (FC56) en een luxe marmerdecor uit de Talco collectie (FB79).

Trendkleur roze

Roze is nog steeds een trendkleur. Veel hospitality concepten bekennen kleur zoals de Humble Pizzeria in Londen en restaurant Mama Kelly in Amsterdam. Hier heb je geen roze bril nodig. In de collectie Ovatta vind je poederachtige roze tinten, maar ook een klassieke bordeauxrood. Deze kleuren zorgen voor een eigentijds accent in combinatie met de nieuwe Cleaf texturen.

3 tips

  1. Contrast in kleur met een gelijke structuur geeft een uitgesproken design
  2. Contrast in structuur en een zelfde kleurtoon zorgt voor een rustig beeld
  3. Combineer verschillende texturen in fronten en korpussen

Fotografie: Revontuli

Productie en styling: Saskia ten Cate

Model: Indra

Locatie: Metaal Kathedraal Utrecht

Met dank aan: Digna Schenk, Jeffrey de Bie, Danny Schep en Nienke van Keulen.

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker