Showroom bezoeken Stalen bestellen
Nieuw stofdecor en warm kastanjehout

Nieuw stofdecor en warm kastanjehout

De collectie van DecoLegno is continu in beweging. Wij haken in op de laatste trends en behoeftes uit de markt. Daarom voegen we twee nieuwe decors toe aan onze collectie decoratief plaatmateriaal. De FB04 Cheope met een voelbaar stofdecor en de vergrijsde S212 Corteccia, met de beleving van kastanjehout.

Voelbaar driedimensionale stofdecor

De toenemende behoefte aan een comfortabele, sfeervolle en veilige omgeving resulteert in meer aandacht voor zachte materialen in interieurconcepten. Niet alleen met stoffering, maar ook in maatwerk kun je een tactiele beleving creëren.

De collectie Cheope van Cleaf heeft een voelbare, driedimensionale structuur die geïnspireerd is op de vorm van piramides. Cleaf gebruikt de nieuwste technologieën bij het ontwikkelen van nieuwe decors. In combinatie met het nieuwe decor FB04 ontstaat de visuele beleving van gewatteerd textiel in decoratief plaatmateriaal. De textuur doet denken aan een doorgestikte deken of een gewatteerd jack.

FB04 Cheope is uitstekend geschikt voor wandafwerking of kasten in een hospitality interieur. Maar ook in een hedendaagse werkomgeving voegt dit decor direct sfeer toe.

FB04 Cheope met stoffen van Loggere Wilpower
FB04 Cheope met stoffen van Loggere Wilpower

Warm vergrijsd kastanjehout

Daarnaast voegen we een nieuw decor toe aan onze Corteccia collectie: de S212. De collectie Corteccia vindt zijn oorsprong in kastanjehout. Zowel het decor als de voelbare structuur in deze collectie decoratief plaatmateriaal geeft de natuurlijke beleving van hout. Door de langgerekte vlammen krijgt ieder interieur- of meubelontwerp een eigentijdse en stijlvolle uitstraling. Corteccia komt mooi tot zijn recht in bijvoorbeeld hoge kasten in zowel moderne als meer klassieke interieurs

De nieuwe S212 Corteccia heeft een warm grijs gemêleerd decor, dat doet denken aan gerookt kastanjehout. Dit decor laat zich erg goed combineren met andere decors en unikleuren in decoratief plaatmateriaal. Met de S212 is het kleurenpalet binnen de Corteccia compleet.

S212 Corteccia met stof van Loggere Wilpower
S212 Corteccia met stof van Loggere Wilpower

Inspiratie bij Loggere Wilpower

Voor de lancering van de nieuwe varianten van Corteccia en Cheope zijn we een co-creatie aangegaan met stoffenagentuur Loggere Wilpower. Loggere Wilpower is importeur en agent van high-end interieurstoffen, behangcollecties en verschillende meubelmerken. In hun statige villa in de bossen in ’s Gravenland, voel je je als Alice in Wonderland. Dat de nieuwe structuren heel goed meebewegen met iedere interieurstijl, bewijzen de moodboards die we daar hebben samengesteld. Binnenkort lees en zie je meer over onze samenwerking!

In de DecoLegno showrooms kun je de collectie op grote panelen bewonderen en combineren met andere structuren. Wist je dat jij – als interieurprofessional – ook jouw klanten kunt doorverwijzen naar de showrooms van DecoLegno? Ons team van interieuradviseurs staat klaar om ze te helpen bij het kiezen van de juiste materialen. Dat scheelt jou veel tijd. Na ieder bezoek informeren wij jou over wat er is besproken en welke materialen de klant heeft meegenomen. Maak een afspraak via onderstaande knop.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker