Showroom bezoeken Stalen bestellen
Natuursteen en beton plaatmateriaal

Natuursteen en beton plaatmateriaal

29-10-2019

Als interieurarchitect of ontwerper laat jij je inspireren door landschappen en de natuur. De grillige vormen van gebergten die zijn ontstaan door vulkanisme of erosie bieden een schouwspel aan patronen en structuren. Rotsformaties en groeven herbergen een schat aan prachtige marmer- en steensoorten. Deze natuurlijke materialen vormen de basis voor constructie, ruimteverdeling en maatwerk interieurs om in te werken, wonen en verblijven.

FB77 Talco Wandafwerking
Wandafwerking met marmerdecor FB77 Talco
FB11 Concreta
FB11 Concreta

Bold and beautiful

De uitstraling van rotsformaties en natuurlijke steensoorten heeft Cleaf getransformeerd naar decoratief plaatmateriaal. Verschillende structuren geven de rauwe beleving van een betonnen muur (Concreta) of pleisterwerk (Ares). De eenvoud en puurheid hiervan past bij onze Nederlandse mentaliteit. No-nonsense, puur, zonder opsmuk, BOLD dus. Het decor van natuursteen en marmer (Talco) spreekt tot de verbeelding en is niet meer weg te denken in hedendaagse interieurontwerpen. Dit materiaal geeft een rijke en luxe beleving aan keukens, badkamers of als wandafwerking. De natuurlijke variatie in de tekening, van subtiel tot uitgesproken geaderd, zorgt voor een brede toepasbaarheid. Beautiful dus!

FC69 Concreta
Deuren in FC69 Concreta
FC69 Concreta LR29 Riga
Balie en kasten in FC69 Concreta
FC36 Concreta
FC36 Concreta

Interieur en meubeldesign met urban sfeer

De subtiele structuur van cement en beton komt tot uiting in de collectie Concreta van Cleaf. De decors in dit plaatmateriaal variëren van minimalistisch beton, stijlvol natuursteen tot industrieel terrazzo. Hiermee past deze textuur in de sfeer van stedelijke architectuur. Denk aan de rauwe, urban sfeer die wordt opgeroepen in gebieden als Strijp S in Eindhoven of de NDSM werf in Amsterdam. Een terrazzo muur in een stoer Retail interieur of horeca hotspot? Ontdek dan het HPL Specials Terrazzo decor. Door te zoeken naar contrast met andere materialen ontstaat een leefbare omgeving.

HPL Specials Terrazzo
HPL Specials Terrazzo
FC18 Talco
FC18 Talco
FB70 Concreta
FB70 Concreta

Contrasten in interieurontwerp

In hedendaags interieurontwerp zijn het de contrasten die zorgen voor een interessant design. Combineer hard met zacht, mat met glanzend en rulle met gladde oppervlakken. De uitstraling van pleister, kalk en stucwerk komt tot uiting in Cleaf structuur Ares. Het reliëf komt tot leven door het subtiele mat-en-glans effect. Deze collectie omvat zowel hedendaagse uni-kleuren als prachtige gemêleerde tinten met een wolk-achtig decor. Textuur Ares kan verwerkt worden in keukendesign, tafelbladen, deuren, balies, kasten en wanden. 

FB45 Ares
FB45 Ares

Inspireren met winkelinterieur

Het interieur van eigentijdse conceptstores of modewinkels is vaak bepalend voor het succes. Inhaken op de laatste trends is het devies. Actuele kleurenpaletten, de hipste materialen en prikkelende accessoires inspireren de klant en daar is het om te doen in het Retail landschap van vandaag de dag.

Ook in Retail interieurs met een langere levensduur gaat het om de beleving. Zorgvuldig gekozen materialen zoals hout en natuursteen dragen bij aan de sfeer en geven een gevoel van tijdloze luxe. De collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf voelt zich thuis in beide designstromingen. Met de urban uitstraling van beton structuren of de natuurlijke schoonheid van de marmer decors biedt dit materiaal veel mogelijkheden voor het ontwikkelen van maatwerk winkelinterieurs en meubelen.

VAN KAST-OP-MAAT TOT DEUR

Door te kiezen voor maatwerk in een interieurontwerp wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. In de materiaalkeuze wordt het DNA van de klant of de smaak van de bewoner zichtbaar. Standaardoplossingen missen vaak de esthetische uitstraling waar je naar zoekt of de maatvoering is net niet optimaal. De oplossing? Maatwerk voor particuliere of projectinterieurs.

De structuren van Cleaf zijn leverbaar in decorspaanplaat, HPL en bijpassend ABS-kantenband. Daarmee zijn zowel horizontale als verticale oplossingen denkbaar. Een marmeren deur, dat kan toch niet? Met HPL-plaatmateriaal kan het wel! Of wat dacht je van een deur die de beleving geeft van terrazzo? Ook in werk- of keukenbladen is dit materiaal goed te verwerken en geeft het een stoere, industriële sfeer. Voor het materialiseren van ieder project heeft DecoLegno een gratis stalenservice. Kies voor afgekante A4 stalen op de betreffende collectiepagina.

Collectie Onze favoriete natuursteenstructuren

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate