Showroom bezoeken Stalen bestellen
Interieurontwerp met sfeervolle materialen

Interieurontwerp met sfeervolle materialen

In Amsterdam en Arnhem kreeg de gemeenschappelijke ruimte van Newday Offices een complete metamorfose. De vraagstelling vanuit Newday Offices was duidelijk: creëer een fris en hip interieur voor de gemeenschappelijke ruimte waarin ook de merkidentiteit van Newsday zichtbaar wordt. We spreken met Lonneke Oosterwaal van Leidmotiv en met Hilbrand Meerveld van Dokter Interieurbouw over het project, hun samenwerking en over de keuze voor DecoLegno plaatmateriaal.

S128 Pembroke lamellen wand
De houten lamellen op de wand en de tafelbladen zijn uitgevoerd in S128 Pembroke

Een fris en hip interieur met een snufje Newday, hoe heeft Leidmotiv dit vertaald naar een ontwerp? “Na gesprekken met de klant en locatiebezoeken aan andere Newday vestigingen, hebben we een programma van eisen opgesteld en dit naar een vlakkenplan vertaald voor een nieuwe indeling van de begane grond. Daarnaast hebben we aan de hand van moodboards en 3D-impressies de sfeer en het merk Newday gevisualiseerd” vertelt Lonneke. “Hierin waren openheid, licht en huiselijk met een juist kleurenpalet de ontwerpthema’s”. 

De materialen maken het interieurontwerp

“Naast het kleurenpallet hebben ook vormen en structuren invloed op de ontwerpthema’s. In het interieurontwerp zie je daarom rechte en organische vormen terugkomen. Afgeronde hoeken in de tafelbladen en zitelementen, maar ook op de wand in het behang. Dit zorgt voor een hip en huiselijk gevoel. De materialen maken het interieurontwerp. Zij maken de sfeer toegankelijk en zorgen ervoor dat de ruimte prettig aanvoelt. Voor al het maatwerk hebben we gekozen voor de natuurlijke structuur van eikenhout. Deze hebben we gecombineerd met geweven textiel, een aaibare suède look, stoer terrazzo en stijlvol marmer in zachte kleuren” aldus Lonneke. “We hebben goede ervaringen met de collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno, en vonden daarin de prachtige structuur Pembroke die op natuurlijke wijze de look van eikenhout weergeeft”.  

S128 Pembroke HPL
Houten lamellen in S128 Pembroke
S128 Pembroke HPL
Houten lamellen in S128 Pembroke

Samenwerking Leidmotiv en Dokter Interieurbouw

Aan Dokter Interieurbouw de taak om het ontwerp te vertalen naar een maatwerkinterieur. “We hebben al meerdere projecten met Dokter samen mogen doen. Uit deze ervaring is gebleken dat Dokter een partij is die met je meedenkt en op hoog niveau werk levert” vertelt Lonneke.

S128 Pembroke HPL
De S128 Pembroke is toegepast in HPL

Hilbrand van Dokter Interieurbouw vertelt dat zij al jaren lang werken met de materialen van DecoLegno en al heel veel platen hebben toegepast in meerdere projecten. “Wij stellen aan onze klant materialen voor die zowel esthetisch als budgettair goed in het project passen. Design en toepassing komen altijd goed uit de verf als je de juiste materialen bij elkaar weet te brengen. Doordat in het ontwerp van Leidmotiv zowel rechte als afgeronde vormen zichtbaar werden konden wij goed uit de voeten met de collectie van DecoLegno”.

Marmerlook in HPL

“Naast het decorspaanplaat dat geschikt is voor verwerking in de keukenkasten, leveren zij ook bijpassend HPL dat onder andere is toegepast in de afgeronde tafelpoten en houten lamellen op de wanden. Op het werkblad in de keuken en in de pantry zie je de marmerlook in HPL uit de collectie Talco. De moderne uitstraling van dit plaatmateriaal is goed te combineren met het textiel en de vloerafwerking” aldus Hilbrand.

Leuk om te weten: De lamellen zijn ook gemaakt van HPL. Het HPL is op een zwarte MDF-drager gelijmd en de lijnen zijn ingefreesd.

“Om altijd up-to-date te blijven van de nieuwste collectie van DecoLegno, worden we goed op de hoogte gehouden door DecoLegno collega Guus”.

FB79 Talco - Pantry
Werkblad en wand in marmer FB79 Talco

Totaal nieuwe beleving

Als we Lonneke vragen waar zij het meest trots op is, is dat het totaalplaatje zegt zij. “Met weinig bouwkundige aanpassingen hebben we een totaal nieuwe beleving neer kunnen zetten”. Maar minstens zo belangrijk: Ook de klant is erg enthousiast! We hebben na de locatie in Amsterdam West ook de Newday locatie in Arnhem mogen ontwerpen en uitvoeren. Hierbij hebben we veel van dezelfde materialen toegepast maar weer net met een ander tintje”.

Het werkblad is uitgevoerd in FB79 Talco HPL
S128 Pembroke
De afgeronde tafelpoten en het tafelblad zijn gerealiseerd met HPL

Opdrachtgever Newday Offices | Ontwerp en realisatie Leidmotiv | Maatwerk Dokter Interieurbouw | Fotografie Titia Hahne

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker