Showroom bezoeken Stalen bestellen
Inspiratie bij Loggere Wilpower

Inspiratie bij Loggere Wilpower

13-05-2024

Voor de lancering van twee nieuwe decors in onze collectie decoratief plaatmateriaal, zijn wij een co-creatie aangegaan met stoffenagentuur Loggere Wilpower. Want in een totaal interieurconcept wordt meubelmaatwerk altijd gecombineerd met stoffering. Samen combineerden we de stoffen uit hun collectie met de nieuwe FB04 Cheope en S212 Corteccia om te onderzoeken in hoeverre de nieuwe structuren meebewegen met diverse interieurstijlen.

Alice in Wonderland tussen de stoffen 

Loggere Wilpower is importeur en agent van high-end interieurstoffen, behangcollecties en verschillende exclusieve meubelmerken zoals Élitis, Rubelli, Colefax & Fowler, Andrew Martin, Etro, Lizzo en Marie’s Corner. In hun 250 jaar oude statige villa in de bossen in ’s Gravenland, voel je je als Alice in Wonderland waar je zintuigen geprikkeld worden. Het is een plek van eindeloze creatie, waar geëxperimenteerd wordt met uiteenlopende interieurcollecties. En dat is precies waar wij bij DecoLegno op ‘aan’ gaan. We vonden een mooie match tussen hun bijzondere collectie en de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf. We combineerden het nieuwe stofdecor FB04 Cheope en de houtstrutuur S212 Corteccia met verschillende stoffen en behangen en ontdekten dat de Cleaf texturen goed passen bij de diverse stijlconcepten en hedendaagse woonsferen.

Nomadisch 

Textieldecor FB04 Cheope met nomadische decoratie.
Nomadisch moodboard met FB04 Cheope
Textieldecor FB04 Cheope met nomadische decoratie
Nomadisch moodboard met FB04 Cheope

Het nieuwe stofdecor FB04 heeft de visuele beleving van gewatteerd textiel in decoratief plaatmateriaal. De textuur doet denken aan een doorgestikte deken of een gewatteerd jack. We combineerden dit decor met natuurlijke dessins. De grove structuren en neutrale kleuren, geven het geheel een nomadisch gevoel. Je waant je bijna in de woestijn. De nieuwste stoffencollecties van Lizzo en CMO Paris halen hun inspiratie uit ruige landschappen. Deze stof met organisch bouclé-jacquard ontwerp is perfect voor zowel gordijnen als decoratief gebruik. De CMO Paris collectie biedt rijke texturen die elke ruimte transformeren tot een oase van natuurlijke elegantie, van wandbekleding tot decoratieve accenten.

Paris chique 

Moodboard voor FB04 Cheope in combinatie met Parijse stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in combinatie met Parijse stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in combinatie met Parijse stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in combinatie met Parijse stijl

Van de woestijn naar de stad van de liefde: een levendige mix van dessins, structuren en kleuren die een Parijse sfeer oproepen. Het zou haast ‘interior decoration 3.0’ genoemd kunnen worden. Gedurfde combinaties die slim zijn samengesteld vormen een unieke stijl die eclectisch, grafisch en speels is met neonachtige tinten. Het behang van Andrew Martin toont betoverende landschappen met fabelachtige figuren, terwijl de stoffen uit de capsulecollectie van Rubelli, ontworpen door creatief designer Luke Edward Hall, een fris contrast bieden met de grafische lijnen van de Cheope structuur van Cleaf.

Etnisch 

Moodboard voor FB04 Cheope in etnische stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in etnische stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in etnische stijl
Moodboard voor FB04 Cheope in etnische stijl

De trendkleur blauw betovert haast met haar krachtige uitstraling. In combinatie met de de dessins en stoffen, is er een etnische sfeer ontstaan. Het behang in de diepe kobalt kleur, is een ware eyecatcher. Deze unieke wandbekleding is afkomstig uit de art paper collectie van Élitis, gekenmerkt door het handgemaakte papier-maché effect. De stoffen uit de moodboards hebben een driedimensionaal effect en geven de gehele pallet een grafische uitstraling. Élitis brengt ieder jaar een kussenlijn uit, waaronder het kussen dat is toegepast in dit moodboard.

Oceanisch  

Moodboard voor S212 Corteccia in combinatie met een oceanisch decor
Moodboard voor S212 Corteccia in combinatie met een oceanisch decor
Moodboard voor S212 Corteccia in combinatie met een oceanisch decor
Moodboard voor S212 Corteccia in combinatie met een oceanisch decor

De plooiende stoffen en golvende dessins met de kleuren van de oceaan en koraal, nemen je mee naar de betoverende onderwaterwereld. We laten ons inspireren door de prachtige tinten en vormen die deze wereld te bieden heeft. Contrasten spelen een essentiële rol in het creëren van een levendig interieur, waarbij het samenspel van tegengestelde kleuren zorgt voor een boeiend evenwicht tussen warmte en koelte. Dit moodboard omvat een scala aan stoffen, elk met hun eigen unieke textuur en karakter, waardoor een harmonieuze samenstelling ontstaat die perfect aansluit bij houtdecor S212 Corteccia van Cleaf. 

Gebruikte decors 

In de DecoLegno showrooms kun je de collectie op grote panelen bewonderen en combineren met andere structuren. Wist je dat je als interieurprofessional ook jouw klanten kunt doorverwijzen naar de showrooms van DecoLegno? Ons team van interieuradviseurs staat klaar om ze te helpen bij het kiezen van de juiste materialen. Dat scheelt jou veel tijd. Na ieder bezoek informeren wij jou over wat er is besproken en welke materialen de klant heeft meegenomen. Maak een afspraak via onderstaande knop. 

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker