Showroom bezoeken Stalen bestellen
Innovatie en feest bij Cleaf

Innovatie en feest bij Cleaf

17-06-2022

Al ruim 11 jaar mogen wij ons exclusief distributeur van de collectie van Cleaf noemen, en daar zijn we trots op. Dit gevoel van trots bereikte een nieuw hoogtepunt tijdens de design week in Milaan. Met een volledig nieuw ingerichte showroom en een stand op de beurs Salone del Mobile, verraste Cleaf menigeen. Nieuwe texturen werden in de Cleaf Club op feestelijke en spraakmakende wijze gepresenteerd. In een eerbetoon aan het nachtleven leek het een spektakel uit de jaren ’80, compleet met opzwepende muziek en fonkelende discoballen.

Wandbekleding met Jiometori in houtwerk met lijnenwerk
De nieuwe textuur Jiometori van Cleaf is een opvallende verschijning

Opvallende verschijning

Tijdens de Salone del Mobile kregen we een voorproefje van wat Cleaf komend najaar voor ons in petto heeft. De opvallendste verschijning is de nieuwe textuur Jiometori. Een geometrische compositie die zijn inspiratie vindt in de Brion Tombe in Italië van de Venetiaanse architect Carlo Scarpa. Een meesterwerk van modernistische architectuur.

Dat het spelen met lijnen nog steeds een belangrijke interieurtrend is, bewijst dit indrukwekkende nieuwe decor. Een speels, voelbaar lijnenspel dat een geometrisch beeld schetst in het interieur. Decors variërend van warm hout tot dat van samengeperst wolvilt maken dat deze textuur veelzijdig is in zijn toepassing. Van een keuken tot een kastenwand, deze structuur maakt ieder interieurontwerp speels, maar sfeervol. Wij zijn enthousiast!

Hou onze social mediakanalen en nieuwsbrieven goed in de gaten, want zodra het mogelijk is, gaan wij deze textuur natuurlijk voor jou naar Nederland halen!

Eerbetoon aan de nachtclub

Donkere trap met zwarte wandbekleding
Verschillende structuren zijn met elkaar gecombineerd in een wandafwerking, waaronder de U129 Riga
Wandafwerking in zwarte marmerlook met witte aders
Een nieuw marmerdecor zorgt voor een even spraakmakend effect

De showroom van Cleaf – de CCube – is door het Spaanse architectenbureau Campos Costa omgetoverd tot de Cleaf Club. Campos Costa is de winnaar van de Cleaf Shaping Surfaces 2021 competitie, en werd daarom uitgenodigd om een nieuw creatief concept te ontwikkelen voor de CCube en de stand van Cleaf tijdens de Salone del Mobile. In een eerbetoon aan nachtclubs zorgt de kleur zwart voor een dramatisch effect. Verschillende structuren zijn met elkaar gecombineerd in een wandafwerking, waaronder de U129 Riga. Een nieuw marmerdecor zorgt – met zijn witte aders in een zwarte ondergrond – voor een even spraakmakend effect.

Team DecoLegno en Cleaf op Salone del Mobile
Team Cleaf en DecoLegno tijdens Cleaf Club night. V.l.n.r. Siovahn, Petra, Cristina, Saskia, Guido en Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe texturen van Cleaf? Volg ons dan op social media en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan houden wij je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Ondertussen genieten wij nog een beetje na van alle inspiratie die we hebben opgedaan in Milaan.

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate