Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Wagenaar Woodworks

In gesprek met Wagenaar Woodworks

03-09-2019

Sape en zijn vader zijn beide van huis uit timmerman. In 2010 is Sape gaan werken met zijn vader, maar al snel wilde hij meer interieur maatwerk maken. Hij is toen Wagenaar Woodworks gestart en zijn vader kwam bij hem werken. In 2014 zijn ze verhuisd naar hun huidige werkplaats in Voorschoten. Dit was ook het moment dat zij in contact kwamen met Kees-Jan van DecoLegno. Sapes vriendin Rosanne is in 2015 gestart met haar ontwerpstudio. Hier worden alle ontwerpen gerealiseerd plus de werkvoorbereiding. Vervolgens wordt alles overgedragen aan Sape en zijn team.

Bedombouw door Wagenaar Woodworks

Gevoel bij het materiaal moet goed zijn

Sape vertelt over de samenwerking tussen Wagenaar Woodworks en DecoLegno: “Toen we 5 jaar geleden in contact kwamen met DecoLegno stonden we echt nog in de kinderschoenen. Het gevoel bij het materiaal was meteen goed en door de jaren heen is echt een partnerschap ontstaan. Nu we gaan verhuizen naar een groter pand, waarbij we ook invulling geven aan 250m2 showroom/kantoorruimte, speelt DecoLegno ook een rol en zij ondersteunen ons hierbij.”

De A4 stalen trekken de klant meestal over de streep

Sape is zich ervan bewust dat klanten visueel zijn ingesteld. Hij wil daarom graag laten zien wat de mogelijkheden zijn. “In onze ontwerpstudio ontwerpen wij van alles, van keukens tot een volledig interieur van een villa. Voor onze 3D-visualisaties maken we veel gebruik van de materialen van DecoLegno. Speciaal voor diverse ontwerpprogramma’s stellen zij gescand beeldmateriaal beschikbaar. Op die manier krijgen onze klanten een realistisch beeld van hun project. Gecombineerd met de A4-stalen die kosteloos naar onze klant opgestuurd wordt is het een waterdicht concept. De klant weet precies wat hij kan verwachten en is meestal direct overtuigd. Mede daardoor is het voor ons aantrekkelijk om met DecoLegno te werken.”

Keuken door Wagenaar Woodworks

Matchende structuren vinden en rekening houden met trends

Hoe helpt de collectie van DecoLegno jou hierbij? “DecoLegno heeft altijd een mooie, matchende structuur bij het decor. Ook staat de collectie niet stil, deze gaat voortdurend mee met de ontwikkelingen en trends in de markt. Zodoende zijn de decors niet alleen een voordelig alternatief voor massief of fineer. De producten worden ook gekozen bij projecten waar het budget van ondergeschikt belang is. Het is namelijk wél de uitstraling, maar zonder de kwetsbare eigenschappen van echt hout. Zo is het voor keukens of badkamers extra geschikt maar ook bijvoorbeeld voor kantoorruimtes. Recent hebben we een kantoorpand in Den Haag opgeleverd. De wens was zwart eikenfineer. Met deze zwarte Sherwood hebben we die uitstraling behouden, maar het kan ook tegen een stootje. Ook alle bureaus hebben we van hetzelfde decor gemaakt.”

Bar door Wagernaar Woodworks
Maatwerk kast in Pembroke en Penelope

Op welk project met DecoLegno je het meest trots?

“Momenteel zitten we in de opleveringsfase van een prachtige villa waarbij we het volledige interieur ook mochten ontwerpen. Ook hier komt heel veel DecoLegno in voor. Verder zijn we altijd trots als een moeilijke kast weer strak ingebouwd is. Zoals deze zolderkast van het decor Pembroke gecombineerd met Penelope. Dan ga je inmeten en heb je te maken met schuine wanden, veel oneffenheden en vloer die verre van waterpas is. Dat vergt een hoop voorbereiding en een beetje gevloek, maar als het er dan in zit… ja dan ben je wel weer blij.”

Tip van de vakman

“Maak per project zelf een selectie van een aantal passende decors. Het kan de keuze vergemakkelijken en het laat zien dat je er over nagedacht hebt. Je kan altijd nog terugvallen op de gehele collectie.”

Interieurbouw: Wagenaar Woodworks | Fotografie: Jorn Baars ©

Collectie Gebruikte Decors | Wagenaar Woodworks

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate