Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Smeulders Interieurgroep

In gesprek met Smeulders Interieurgroep

17-02-2023

Foto v.l.n.r. Dennis van Dijk, Sam van der Velden, Marco Iser en Eddie Bons van Smeulders Interieurgroep

Veel van onze partners zijn betrokken geweest bij de realisatie van al het meubelmaatwerk voor ons nieuwe bedrijfspand én de showroom in Westzaan. Zo ook de Smeulders Interieurgroep uit Nuenen. Aan hun werd gevraagd om een meubel te ontwikkelen voor de presentatie van de collectie decoratief plaatmateriaal op groot formaat. Een behoorlijke uitdaging, maar het resultaat mag er zijn! De hoogste tijd dus om eens wat uitgebreider te praten met het team van Smeulders. 

Displaykasten voor plaatmateriaal

Natuurlijk vragen we Smeulders naar het proces voor de ontwikkeling van de productpresentatie voor grote panelen in de nieuwe showroom. “Dat was een mooie uitdaging voor onze engineers. Als startpunt hadden we de ontwerptekeningen van STUDIOJEROENDEJONG. De kasten moesten aan een aantal specifieke vereisten voldoen, waaronder verrijdbaarheid en verlichting, wat het ontwerpproces uitdagend maakte. Bovendien was het de bedoeling dat de panelen eenvoudig te verwisselen waren. Om het ontwerp goed te kunnen beoordelen, hebben we een proefopstelling gecreëerd (1 meter kast op ware grootte). Hierdoor konden we goed beoordelen of de functionaliteit in de praktijk ook daadwerkelijk haalbaar was.”

Flexibiliteit in oplossingen

Flexibiliteit was een belangrijke eis. Met het oog op events in de showroom moest het mogelijk zijn de kasten te verplaatsen om ruimte te creëren. Smeulders: “Voordat we de proefkast in gebruik namen, wilden we de verrijdbaarheid grondig in praktijk testen. Een volle kast weegt ongeveer 600 kg, dus we wilden er zeker van zijn dat alles perfect werkte. Aanvankelijk gebruikten we een Zwitsers hefsysteem, maar dat bleek te complex om in de kast te integreren en het paste ook niet binnen het budget. Onze engineers kwamen toen met een ingenieus idee op de proppen: we zouden de kasten verplaatsen met behulp van een extern hefsysteem. Een eenvoudige en efficiënte oplossing die precies aan onze wensen voldeed! Kleine details werden in de proefperiode nog geoptimaliseerd en inmiddels is het eindresultaat van de displaykasten in de nieuwe showroom te zien.”

Jeroen de Jong Smeulders Interieurbouw
In de werkplaats wordt het proefmodel geoptimaliseerd
Liftsysteem
Engineers ontwikkelen een liftsysteem

Maatwerk interieurbouw is onze specialiteit

“Interieurbouw projecten met een uniek karakter, daar zijn we goed in. Van de roll-out van een internationale hotelketen tot de unieke inrichting van een particuliere woning. Een bijzonder interieur is een perfect middel om de gewenste identiteit te tonen. Daarom verdient het een hoogwaardige uitvoering waarbij de kracht van het ontwerp intact blijft. Maatwerk interieurbouw dus, waarbij we rekening houden met de persoonlijke wensen van onze klanten zonder de praktische en technische haalbaarheid uit het oog te verliezen.”

Wasmeubel
Functioneel wasmeubel
Presentatietafel
Stijlvolle ontvangsttafel in een retail interieur

DecoLegno maakt materiaalkeuze makkelijk

“Bij Smeulders werken we graag met materialen van DecoLegno. Deze kennen veel onderscheidende designs met levensechte, voelbare houtnerven. Daardoor hebben de materialen de juiste esthetische uitstraling en voelen ze levensecht aan. De materialen gebruiken wij met name bij particuliere opdrachtgevers in vele toepassingen, van meubilair tot wanddecoratie. Op dit moment zijn we bezig met een groot wandmeubel dat is uitgevoerd in notenhout (collectie Poro Noce). Belangrijk aandachtspuntje is wel dat HPL en melamine niet altijd goed matched. Dus daar moeten we altijd goed alert op zijn en stalen van aanvragen.” 

Over Smeulders Interieurgroep

“Teamwork, daar staat Smeulders Interieurgroep voor. Samen met onze partners zijn we in staat turn-key interieur projecten te realiseren. Projectmanagement, afbouw en interieurbouw behoren tot onze kernactiviteiten. Daarnaast zijn we actief in de bouw en inrichting van flexibele woningen onder de naam QYUUBS. Met Saniskill bieden we duurzame modulaire badkamers aan en Amfia is onze specialist op het gebied van interieur projecten voor apotheken en gezondheidscentra. Samenwerken, iets voor elkaar over hebben en de neuzen dezelfde kant op zodat we een optimaal resultaat behalen voor onze opdrachtgevers. Daarvoor ben je bij Team Smeulders aan het juiste adres. Smeulders Interieurwerken is gespecialiseerd in maatwerk interieurbouw. Dagelijks realiseren wij duurzame en hoogwaardige interieurs. Innovatief en onderscheidend. Voor nationale en internationale opdrachtgevers. Zowel voor particulieren als voor organisaties en de zakelijke markt.

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate