Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Robin Legdeur van Intri

In gesprek met Robin Legdeur van Intri

24-01-2021

Voor onze rubriek ‘In Gesprek Met’ zijn we in gesprek met Robin Legdeur van Intri. Voor In Gesprek met praten wij met interieurbouwers en meubelmakers die dagelijks bezig zijn met het verhogen van de kwaliteit van interieurs. Op ambachtelijke wijze ontwikkelen zij maatwerk oplossingen voor particuliere- en project interieurs. Oplossingen die ervoor zorgen dat ruimtes optimaal benut worden, zodat een interieur ontstaat dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Maar belangrijker nog, oplossingen die ervoor zorgen dat het prettig is om in deze ruimtes te verblijven.

HM07 Piombo decoratief plaatmateriaal toepassing keuken
Vrijstaande kast uitgevoerd in de HM07 Piombo | Project Bergen

Intri Design Interieur Op Maat… hoe zijn jullie begonnen?

“Lang verhaal….ik geef je de korte versie”, aldus Robin, “Ik ben opgegroeid in de interieurbouw. Mijn vader was eigenaar van De Nijs Interieurbouw. Hier liggen mijn roots. Toen ik 19 was vroeg mijn vader of ik het bedrijf met 25 man personeel wilde overnemen. Maar daar was ik nog niet klaar voor. Mijn broer Menno had een klein interieur bedrijfje onder de naam Maatmeubel, en ik koos ervoor om met hem samen te gaan werken. Het bedrijf groeide snel en het team ook. Menno voelde zich daar niet meer prettig bij, dus besloten we in 2004 dat ik het bedrijf alleen zou voortzetten. We hadden voornamelijk particuliere projecten, maar werden ook steeds vaker door het bedrijfsleven benaderd. De druk op de capaciteit in de organisatie bleef voor mij een voortdurende uitdaging.”

Moderne, mat witte kledingkast

Waar staat het bedrijf nu?

“In 2006 leerde ik Ruud Loos kennen. We raakten in gesprek en zagen direct kansen om elkaar te versterken. Samen sterker, was de gedachte. Toen zijn we samen verder gegaan en hebben we de bedrijfsnaam en huisstijl veranderd in INTRI BV. Inmiddels hebben we 10 medewerkers, waaronder 2 tekenaars c.q. werkvoorbereiders, en werken we met zeer geavanceerde machines. We tekenen alles in 3D en vanuit dit tekenpakket worden er automatisch zaag-, kant- en CNC bestanden gecreëerd. Klanten krijgen van ons een foto realistisch filmpje van het ontwerp, in plaats van een platte tekening. We zijn volledig gericht op het creëren van een kwalitatief, maatwerk design interieur.”

“Wij zijn een echt plaat bewerk bedrijf, en de producten van DecoLegno passen bij wat wij willen realiseren. De collectie loopt elke keer weer een stap voor op de rest, en dat doen wij ook. Ik vind de samenwerking erg fijn en hoop nog heel lang zaken met jullie te doen.”

– Robin Legdeur
Kast uitgevoerd in de S083 Millenium

Hoe kiezen jullie de materialen voor dit maatwerk van hoge kwaliteit?

“Alles begint bij de vraagstelling van de opdrachtgever en het ontwerp dat daaruit voort vloeit. Dan wordt er met stalen een materialen moodboard gemaakt van waaruit de definitieve keuze wordt bepaald. Wij werken met vaste leveranciers die materialen leveren die passen bij onze eisen aan kwaliteit en uitstraling. In ons werk streven wij naar zo min mogelijk restafval, en daarom passen we regelmatig dezelfde materialen toe. Met DecoLegno werken wij al lang samen. Ik durf zelfs te stellen dat wij een van de eerste klanten waren, toen Patrick Leering het bedrijf in 2010 begon. Wij passen de collectie decoratief plaatmateriaal voornamelijk toe in inloop- en garderobe kasten.”

LK09 Matrix decoratief plaatmateriaal toepassing keuken
Keuken uitgevoerd in de LK09 Matrix

Wat is jouw favoriete plaatmateriaal?

“Over het algemeen stellen wij het plaatmateriaal voor dat het beste past bij de vraagstelling van de opdrachtgever. Een van onze favorieten is de collectie Piombo. De matte uitstraling is gewoon mooi, en de anti vingerafdruk coating een absolute plus. Als we de staal aan klanten laten zien, zijn ze meestal direct overtuigd. We zijn het meest trots op de vrijstaande apparatenwand van maar liefst zes meter lang, die we hebben uitgevoerd in de HM07 Piombo.”

“Het komt ook voor dat een opdrachtgever zelf een materiaal bedenkt en daarmee afwijkt van hetgeen wij of de architect voorstelt. Een mooi voorbeeld daarvan is de keuken en de kastenwand die zijn uitgevoerd in de uitgesproken houtstructuur Millenium, die wat weg heeft van underlayment.”

Op de vraag of Robin nog een tip heeft, is hij kort en krachtig: “Zorg dat je gereedschap scherp is bij het verwerken van DecoLegno, dat staat garant voor topkwaliteit”. 

Keuken uitgevoerd in de S083 Millenium

Hartelijk dank aan Robin Legdeur en team Intri, voor jullie medewerking aan dit artikel.

Ontwerp en realisatie Intri  | Beeldmateriaal Kooi fotografie

Ben jij interieurbouwer of meubelmaker en vind je het leuk om mee te werken aan deze rubriek? Stuur dan een berichtje naar marketing@decolegno.nl.

Collectie Gebruikte decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate