Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met InsertaKNS

In gesprek met InsertaKNS

19-06-2023

In onze serie ‘In gesprek met’ gaan wij dit keer rond de tafel met het team van InsertaKNS. InsertaKNS is in 2019 ontstaan uit een fusie tussen twee Zaanse interieurbouwbedrijven, (Inserta interieurbouwers en KNS-projectmeubilair), die beide al 25 jaar een begrip vormden in de interieurbouw. Deze samenwerking resulteert in een team van gekwalificeerde en ervaren vakmensen. En daarom vroegen wij InsertaKNS voor het maatwerk in de keukens van onze showroom in Westzaan.

Toekomstgericht

Als interieurbouwer zijn jullie erg bezig met de toekomst. Kun je daar iets meer over vertellen? “Wij zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste innovaties op het gebied van materialen en technieken. In onze fabriek produceren wij met geavanceerde machines het meest fijnzinnige werk, maar wij kunnen ook omvangrijke producties aan. Door zo efficiënt te produceren met duurzame materialen, houden wij rekening met mens en milieu.

Aanstormend talent in de interieurbouw is de toekomst. Zij dragen bij aan het behoud van ons ambachtelijke beroep. Daarom zijn wij aangesloten bij de centrale bond van meubelfabrikanten en een erkend opleidingsbedrijf. We trainen en motiveren aanstormende talenten om vakkundig en met goede resultaten de meubelmakers vakschool te verlaten.”

Blauwe bank met witte tafel
De zitbank in de lunchroom is bekleed met Kvadrat meubelstof
Blauwe bank met witte tafel
De plinten onder de zitbank en de tafels zijn uitgevoerd in HM00 Piombo

Overal waar maatwerk de wens is

“Wij zijn een allround interieurbouwbedrijf, gevestigd op het industrieterrein Hoogtij in Westzaan. Je ziet ons werk terug in de horeca, retail, kantoren, luchthavens, zorg, wellness, scholen, kinderdagverblijven en bij particulieren. Kortom, overal waar maatwerk en interieurbouw de wens is.

Ook in de nieuwbouw van het bedrijfspand van DecoLegno is veel maatwerk verwerkt. Patrick Leering (Algemeen directeur van DecoLegno) is zeer bekend in onze branche en wij kennen elkaar al meer dan 25 jaar. Onze ervaring met solid surface en decoratief plaatmateriaal en de esthetische en technische ‘hoogstandjes’ die wij realiseren, waren voor Patrick en Guido (Financieel directeur van DecoLegno) de reden om ons te vragen voor de realisatie van de twee keukens en zitbanken in het nieuwe bedrijfspand.”

Keuken PAW009 Weathered Wood LR34 Sable
De keuken in de lunchroom is uitgevoerd in LR34 Sablé van Cleaf en Durasein PAW009 Weathered Wood
Keuken PAW009 Weathered Wood LR34 Sable
De keuken in de lunchroom is uitgevoerd in LR34 Sablé van Cleaf en Durasein PAW009 Weathered Wood

Solid surface

Onlangs heeft DecoLegno solid surface van Durasein® toegevoegd aan de collectie. Kun je iets meer vertellen over jullie ervaring met solid surface? “Je kunt wel zeggen dat wij een specialist zijn in het verwerken en vervormen van solid surface materialen. Durasein® is nieuw in Nederland en heeft ons aangenaam verrast. De collectie is prachtig en verrassend. Het grote voordeel van solid surface is dat het naadloos te lijmen en te vervormen is. Voor de showroom van DecoLegno hebben we met verschillende decors gewerkt. Je ziet de Durasein® PAW018 Sahara Dune terug in de achterwand en het blad van de keuken in de DecoLounge. Dit decor komt perfect tot zijn recht in combinatie met de Cleaf S174 Corteccia.

Keuken S174 Corteccia PAW018 Sahara Dune UB18 Ovatta
De keuken in de DecoLounge in S174 Corteccia en Durasein® PAW018 Sahara Dune
Keuken S174 Corteccia PAW018 Sahara Dune UB18 Ovatta
Keukenblad en achterwand in Durasein® PAW018 Sahara Dune

Ambassadeurs van het eerste uur

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met de collectie van DecoLegno en wat vinden jullie daar bijzonder aan? “Wij hebben DecoLegno in 2010 gestart zien worden en meteen de collectie onder ogen gekregen zodra deze de markt op ging. De bijzondere decors zijn opvallend, uitdagend en vooruitstrevend, waardoor de vrije geesten onder ons maximaal geprikkeld worden om creatieve projecten te verzinnen. De projecten waar DecoLegno toegepast is, zijn pareltjes voor het oog. De materialen vereisen een serieuze en minutieuze verwerking, maar dat is voor onze meubelmakers bekend terrein. Wij zijn dan ook altijd erg trots als wij onze opdrachtgever zien genieten nadat wij met ons vakmanschap en fantastische materialen het eindproduct of project gaan opleveren en overdragen.”

“Kun je jouw gewenste meubelstuk niet vinden in de winkel? Denk dan eens na over maatwerk.
Het is vaak betaalbaarder dan je denkt, en je hebt een uniek meubel dat precies op maat is gemaakt.”

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker