Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Finitouch

In gesprek met Finitouch

22-05-2023

In onze serie ‘In gesprek met’ gaan wij dit keer rond de tafel met het team van Finitouch. Finitouch is gespecialiseerd in het construeren, fabriceren en monteren van meubelmaatwerk. Zij doen dit met een team van 40 collega’s, die elke dag vol passie samenwerken vanuit de thuisbasis in Amersfoort. En het is die passie waarop wij ‘aangingen’ en Finitouch vroegen een groot deel van het meubelmaatwerk voor ons nieuwe bedrijfspand te realiseren.

Teamfoto v.l.n.r. Marc van Rijssen (commercieel projectleider), Martin Huiden (teamleider productie), Emile van Haarlem (technisch tekenaar), Aalt Blokhuis (projectleider), Mirret Antonides (meubelmaker) en Marco Schoonderbeek (meubelmaker)

Kast in grijze FC56 Lacca
Kast in FC56 Lacca
lockerkasten in groene UB54 Primofiore
Lockerkasten in groene UB54 Primofiore

Duurzame bedrijfsvoering staat centraal

Jullie werken voornamelijk in de kantorenmarkt, kun je daar iets meer over vertellen? “Dat klopt. Wij werken vaak in opdracht van projectmanagementbureaus en Design&Build partijen die ons vragen om al het meubelmaatwerk te verzorgen. Dit gaat soms ‘slechts’ om een pantry, maar ook vaak om het volledig inrichten van een kantoor van achttien verdiepingen en alles wat daartussen zit. In al onze processen staat een duurzame bedrijfsvoering centraal. Sinds 2013 produceren wij op onze thuisbasis in Amersfoort al volledig energieneutraal. Ook ons wagenpark is volledig elektrisch, inclusief de bussen van onze monteurs”.

Garderobaekast FC44 Nadir
Garderobekast uitgevoerd in FC44 Nadir in combinatie met FB77 Talco (marmer)
FC44 Nadir detail
FC44 Nadir

De aandacht voor detaillering in maatwerk

Jullie zijn door DecoLegno benaderd met de vraag om diverse maatwerk meubelen te realiseren voor het nieuwe kantoorpand. Hoe is die samenwerking verlopen? “Wij waren dankbaar en trots dat we deze vraagstelling van een van onze leveranciers mochten ontvangen. In het project hebben we intensief samengewerkt met STUDIOJEROENDEJONG, een bureau voor interieurarchitectuur. Samen hebben we heel goed gekeken naar de detaillering van de verschillende elementen in al het maatwerk. Vooral in dit voortraject zat dus de leuke uitdaging. Al het kastenwerk is vervaardigd met decorspaanplaat. Dat is voor ons zeer goed en relatief eenvoudig te verwerken. DecoLegno heeft de verschillende materiaaltexturen aangereikt voor de uitwerking. Vooral de combinaties van verschillende structuren voor de fronten en het binnenwerk van de kast hebben ons enorm geïnspireerd. Alles viel ineens op zijn plek.”

“Alles wat niet standaard te koop is kunnen wij maken en realiseren”

Kast FB64 Reflex Corpus LS41 Poro Noce
Kasten in FB64 Reflex met binnenwerk in LS41 Poro Noce, grepen Prodinter
Kasten in FB64 Reflex met binnenwerk in LS41 Poro Noce
Kasten in FB64 Reflex met binnenwerk in LS41 Poro Noce, grepen Prodinter

Ontwerp van de architect bepaalt het materiaal

“In bijna al onze projecten worden wij op pad gestuurd met een ontwerp van een architect. In dat ontwerp worden de materialen voorgeschreven. Wij merken dat de collectie van DecoLegno steeds bekender wordt en daarmee steeds vaker in ontwerpen naar voren komt. In onze core business, de kantorenmarkt, zijn pantry’s en kastenwanden veelvuldig terugkomende elementen. Voor al het frontenwerk, oftewel het zichtwerk, werken wij dagelijks met decoratief plaatmateriaal. DecoLegno biedt een onderscheidende collectie met veel structuur in de platen en unieke decors. Dus wij begrijpen dat steeds meer ontwerpers jullie materialen voorschrijven.”

Trots op het eindresultaat

Op de vraag op welk project het team van Finitouch het meest trots is komt natuurlijk een beetje een voor de hand liggend antwoord: “Wij zijn vooral heel trots op het eindresultaat van jullie eigen huisvesting. Wij hopen dat jullie hier met heel veel plezier en passie jullie werk kunnen voortzetten en de interieurmarkt enthousiast kunnen blijven maken met jullie unieke producten!” Dit gevoel van trots is wederzijds want het is voor het team van DecoLegno elke dag weer een feestje om te mogen werken in zo’n sfeervolle en prettige kantooromgeving.

Gebruikte texturen

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate