Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Danny van Enk

In gesprek met Danny van Enk

30-10-2019

In juni opende de Almelose wethouder Langius het nieuwe kantoor van GB Twente in Hengelo. Om de onafhankelijkheid en de nieuwe identiteit van deze organisatie te benadrukken was het ontwikkelen van een eigen kantoorpand een grote behoefte. Door een goede samenwerking tussen de opdrachtgever, IAA Architecten, TIB Finishing en ALM afbouwgroep is een open en informele kantooromgeving gecreëerd.

Zitruimte kantoor met blond hout plaatmateriaal en blauwe stoelen

Interieur visualiseert identiteit

GB Twente was gehuisvest in het stadskantoor in Hengelo. Maar de behoefte aan een eigen locatie was sterk. IAA Architecten werd benaderd voor het ontwikkelen van een interieur dat moest aansluiten bij de nieuwe identiteit. Er werden een aantal interne workshops gehouden om goed te kijken naar de manier van werken in de organisatie. Dat maakte het mogelijk om in zeer korte tijd een passend ontwerp te creëren. Via TIB Finishing raakte ALM afbouwgroep betrokken bij dit project. Wij spraken met Danny van Enk, projectleider van ALM afbouwgroep.

“Wij zijn door TIB Finishing benaderd voor het uitwerken van al het maatwerk. Zij hebben in hun aanvraag de materialen voorgeschreven die pasten bij de sfeer en het karakter van GB Twente. De klant vroeg om een open, en functionele indeling van de kantoren. Dat heeft IAA Architecten vertaalt naar een ontwerp met veel transparante wanden, lichte kleuren en praktische maatwerkoplossingen.”

Pantry kantoor uitgevoerd in blond hout decoratief plaatmateriaal

Het nieuwe werken

Het project is in relatief korte tijd gerealiseerd. Hoe is dat gegaan? “Het project is heel soepel verlopen. Dat komt met name door de goede samenwerking en overlegstructuur tussen de opdrachtgever, IAA Architecten en alle bouwers. Hierdoor hebben we de hoge kwaliteit kunnen behalen en konden we twee weken voor de geplande opleverdatum al inhuizen”, aldus Danny.

Wat vind je bijzonder aan dit project? Danny: “Dit kantoor is ontwikkeld vanuit de ‘plek-onafhankelijk werken’ gedachte. Dit houdt in dat je daar gaat zitten waar je het beste kunt werken, passend bij het type werkzaamheden. Dat kan zijn in een open deel van het gebouw, of juist in een ruimte waar je je goed kunt concentreren.”

Tip van een vakman

“Alle maatwerk meubelen zijn gemaakt met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. De blonde, bamboestructuur LK09 Matrix past bij de open cultuur en sfeer van het bedrijf. In de wandmeubels en plantenbakken hebben we gewerkt met een terugliggend zwart kader. Dit geeft net dat extra grafische accent.”

Collectie Gebruikte Decors | Kantoor

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate