Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Custom Meubel

In gesprek met Custom Meubel

Voor een nieuwe editie van ‘In Gesprek Met’ zijn we op bezoek bij Tessa Woldberg en Frank de Jong van Custommeubel. Voor onze rubriek ‘In Gesprek Met’ praten wij met interieurbouwers en meubelmakers die dagelijks bezig zijn met het verhogen van de kwaliteit van interieurs. Op ambachtelijke wijze ontwikkelen zij maatwerk oplossingen voor particuliere- en project interieurs. Oplossingen die ervoor zorgen dat ruimtes optimaal benut worden, zodat een interieur ontstaat dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Maar belangrijker nog, oplossingen die ervoor zorgen dat het prettig is om in deze ruimtes te verblijven.

“Als je doet wat je leuk vindt, straal je dat ook uit!“

Na jaren werkzaam te zijn geweest op jachtwerven maakte Frank de Jong in 2011 de stap om voor zichzelf te beginnen als meubelmaker. “Ik had gewoon zin om mooie maatwerkmeubelen te maken die bij de klant het ‘wauw’ effect oproepen”, aldus Frank. “In al onze opdrachten streven wij ernaar om een hoge kwaliteit te leveren. Wij willen alles tot in de details netjes afwerken. Doen wat we leuk vinden is bij Custom Meubel het motto, en dat stralen we ook uit. Ik denk dat dat een van de belangrijkste redenen is voor onze groei de afgelopen jaren.”

Een aantal jaren geleden besloot Tessa, partner van Frank, om haar loopbaan in het onderwijs op te geven, en ook in het bedrijf te stappen. Hoe kijk je terug op die keuze? “Geen moment spijt van”, aldus Tessa, “Frank en ik zijn allebei bevlogen en ik wilde onderdeel uitmaken van het bedrijf. Ik richt me op de particuliere markt en maak de wensen van de klant visueel. Ook doe ik het office management en ben ik verantwoordelijk voor de social media.”

Kast uitgevoerd in de FA33 ScaccoMatto

Samen kom je verder

Met een klein team doen jullie grote dingen. Hoe belangrijk is dit team voor jullie? “Een kundig, enthousiast en gedreven team is het belangrijkste dat er is. Met Dylan, Marnick en Niels hebben wij een mooie mix van ervaren meubelmakers en dat zorgt voor wederzijde inspiratie.

Samen kom je verder. Rob is onze financieel adviseur, die al vanaf het begin een belangrijke rol achter de schermen speelt.”

Materialen maken het maatwerk

Jullie werken veel met melamine en HPL. Wat zijn de voordelen van deze materialen? “Wij maken veel garderobekasten, tv-meubels, keukens, winkel- en kantoorinrichtingen. Met melamine en HPL kun je veel kanten op. Via een designer kwamen we in aanraking met de collectie van DecoLegno. Door de mooie decors waren we meteen enthousiast.

Inmiddels hebben wij in onze werkplaats een ruimte ingericht als showroom. Daar tonen we veel varianten en kunnen de klanten meteen zien hoe wij het plaatmateriaal verwerken.”

U129 Maloja wandkast | S072 Sherwood bureau
Wandkast uitgevoerd in de U129 Maloja | Bureau uitgevoerd in de S072 Sherwood

Trots

“Onze relatie met DecoLegno is de afgelopen jaren verder versterkt. Onvergetelijk was ons bezoek vorig jaar aan de fabriek van Cleaf in Italië. We zijn er dan ook trots op dat wij werden gevraagd om de stalenkast in de nieuwe showroom van DecoLegno te maken”, aldus Frank.

Showroom Wormerveer
Showroom DecoLegno Wormerveer

Tip van de vakman

“We hebben nu een paar jaar een eigen kantenlijmer, waardoor we plaatmateriaal eenvoudig zelf kunnen verwerken. Wij zijn er achter gekomen dat het gebruiken van verschillende kleuren lijm in de kantenlijmer een groot verschil kan maken voor het eindresultaat. Zo hebben we een witte lijmbak voor de lichte en witte decors waardoor de naadjes minder zichtbaar zijn en het geheel nog mooier wordt!”

Hartelijk dank aan Frank en Tessa van Custom Meubel voor jullie medewerking aan dit artikel.

Ben jij interieurbouwer of meubelmaker en vind je het leuk om mee te werken aan deze rubriek? Stuur dan een berichtje naar marketing@decolegno.nl.

Collectie Gebruikte decors

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate