Showroom bezoeken Stalen bestellen
In gesprek met Capaz Interieurbouw

In gesprek met Capaz Interieurbouw

23-01-2020

Capaz Tentoonstelling en Interieurbouw uit het Noord-Hollandse Wognum werkt ruim 3 jaar nauw samen met DecoLegno. Niet alleen om met de materialen mooie producten te maken voor hun klanten, maar ook om de prachtige stands waar DecoLegno zich mee presenteert op vakbeurzen te bouwen. “De structuren van DecoLegno zijn vooruitstrevend, hebben een hele hoge kwaliteit en zijn uniek.” aldus Joep.

Burned Black keuken op maat
Keuken uitgevoerd in de HPL Specials Burned Black

Ontwerp op maat

Joep: ”Capaz houdt zich niet alleen bezig met het maken van keukens en andere maatwerk interieuroplossingen. Zo ontwerpen, produceren en bouwen we wereldwijd stands voor evenementen en maken we buitenmeubilair. Dit doen we voor particulieren, bedrijven en winkeliers. Wij werken met verschillende software pakketten om onze klanten een zo goed en duidelijk mogelijke tekening te laten zien. Zo kunnen wij optimaal adviseren.”

Unieke keuken op maat

“De eigenaar van Capaz had een familielid die graag een unieke keuken op maat wilde. Hij heeft een ontwerp laten maken door Studio Jo (Jolanda Noom red.). Zij werkt vaak samen met ons, en heeft deze prachtige keuken ontworpen. Er is gekozen voor de Burned Black uit de collectie HPL-Specials van DecoLegno. Deze hippe structuur is echt een trend en geeft een stoer effect. We hebben dit geplakt op vochtwerend MDF voor optimale kwaliteit. Dat is wel belangrijk in de keuken”, vertelt Joep. De opdracht was een keuken met een eiland dat symmetrisch in de woning gepositioneerd wordt. Het beplakken van het HPL heeft Capaz in dit project uitbesteed. Hierdoor konden zij zich focussen op het maatwerk wat bij deze keuken komt kijken.

Burned Black keuken
Keuken uitgevoerd in de HPL Specials Burned Black
Akoestiek
Collectie Akoestiek

Verschillende soorten materialen

Capaz maakt naast interieuroplossingen voor particulieren, tentoonstelling- en standbouw voor evenementen ook maatwerk oplossingen voor de zakelijke markt. “Er worden andere eisen gesteld aan de inrichting van een kantoor. Er is veel vraag naar het verbeteren van de akoestiek in kantoorruimtes. Met de collectie AKOESTIEK van DecoLegno kun je oplossingen aandragen voor die behoefte. Door de verschillende manieren van perforeren is er voor ieder wat wils. De achterzijde van de platen is afgewerkt met firet doek en dat werkt geluidsabsorberend”, aldus Joep.

“De structuren zijn erg vooruitstrevend”

Samenwerking met DecoLegno

Capaz werkt ruim drie jaar samen met DecoLegno en verzorgd de bouw van stands op vakbeurzen. “We weten elkaar goed te vinden en de lijntjes zijn kort. Vaak ontvangen wij een ontwerp vanuit DecoLegno en produceren en installeren wij de stand, waarbij een optimale productpresentatie centraal staat. Iedere beurs heeft weer een ander thema. Hierdoor is het altijd weer een uitdaging om een sprekende stand te bouwen die ertussenuit springt ten opzichte van de rest”, vertelt Joep.

Trendy varianten

Joep vervolgt: “Wij werken graag met DecoLegno, de structuren zijn erg vooruitstrevend. Vaak komt de concurrentie pas maanden later met een vergelijkbare variant. DecoLegno levert wat de markt vraagt, echt trendy structuren ‘van nu’. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar de nieuwe collectie Ovatta. Vooral voor kastenwanden en gladde fronten. Maar we zien ook steeds meer vraag naar linnen structuren.”

Collectie Varianten in dit artikel

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate