Showroom bezoeken Stalen bestellen
HPL plaatmateriaal geïnspireerd op de natuur

HPL plaatmateriaal geïnspireerd op de natuur

Niets is zo inspirerend als de natuur. Architecten, ontwerpers en designers vertalen de bijzondere kleuren, de vormentaal, de landschappen en de wereld van flora en fauna naar stijlvolle, uitgesproken of juist rustgevende interieurconcepten.

Een groot deel van de decors en structuren in onze collectie plaatmateriaal vinden hun inspiratie in de natuur. In de HPL Specials collectie van DecoLegno komen de kleuren en structuren uit de natuur echt tot leven. Creëer een beleving van witte gletsjers tot vulkanische landschappen. Of kies voor de kleuren van moeder aarde tot die van een tropisch woud. 

De kleuren van het woud

In de kleur Forest Green komt de beleving van het woud, boomschors en mos tot leven. Door de afwisselende bruin- en groentinten in het decor ontstaat een optische dieptewerking die we ook in de natuur ervaren. In de hedendaagse interieurtrends zijn de botanische invloeden nog steeds zichtbaar. Denk aan de overvloed aan planten, behang met tropische bladermotieven of animalprints. HPL plaatmateriaal in decor Forest Green is te verwerken als baliemeubel, tafelblad of maatwerk kastenwand. 

Moeder aarde inspireert

De nuances in kleur Muddy Brown doen denken aan die van klei en modder. Het zijn de kleuren van moeder aarde en droge woestijnlandschappen. De warme bruin en terra tones herkennen we in actuele mode- en designtrends en geven in het interieur een gevoel van geborgenheid. De toepassingsmogelijkheden van HPL plaatmateriaal zijn divers. Niet alleen verticaal als deurafwerking maar ook horizontaal in tafel- of werkbladen.

De kracht van zwart

Burned Black geeft de beleving van verbrand houtskool of verbrand hout. De kleur is off-black, oftewel vergrijsd zwart. Het decor heeft een verweerde, levendige uitstraling welke wordt versterkt door de gladde en rulle plekken. In interieurontwerp is zwart een belangrijke trendkleur. Het vormt een neutrale basis en combineert goed met andere kleuren en materialen. In keukenontwerp is de kleur zwart inmiddels ook graag geziene gast. Laat je inspireren door het artikel ‘De keuken als eyecatcher‘.

Levendig as wit

De kleur Ash White voert ons mee naar de witte wereld van gletsjers en sneeuw. De uitstraling is gebladderd en doet denken aan craquelé. De spraakmakende kleuren uit de HPL Special collectie inspireren voor interieurontwerp en meubelbouw. De platen zijn kras vast en daarmee veelzijdig toe te passen in horeca, kantoor, retail of residentiële projecten. 

Burned Black: Design Studio Peca en The Nature Fossilium Collection van Formafantasma | Ash White: Balenciaga | Muddy Brown: Patricia Urquiola voor Mutina. 

Collectie HPL Specials By Nature

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate