Showroom bezoeken Stalen bestellen
FSC Certificering DecoLegno

FSC Certificering DecoLegno

13-07-2022

Bij DecoLegno staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo werken we samen met het Hout- en Meubileringscollege om onze materialen een nieuw leven te geven. Worden onze platen per trein vanuit Italië naar Nederland vervoerd, wat de CO₂-uitstoot met maar liefst 74,5% reduceert. En hebben we onze verzenddozen verduurzaamd door te kiezen voor een gepreegd logo in plaats van gedrukt logo. Sinds kort kunnen we ook ons eigen FSC-certificaat toevoegen aan dit lijstje! En dat is een grote stap in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering.

FSC Audit

Onlangs is Decolegno ge-audit voor haar eigen FSC-certificering. En met succes! Een onafhankelijke partij toetst of wij in onze bedrijfsvoering en operatie de verkochte goederen volledig kunnen traceren naar onze FSC-leverancier. Hiermee houden we de keten in stand en weet je als klant zeker dat je materiaal krijgt dat uit de beheerde bossen afkomstig is.

FSC-gecertificeerde producten worden in de handelsketen doorverkocht door middel van een FSC-claim op in- en verkoopdocumenten. Dat mag alleen een FSC-gecertificeerd bedrijf. DecoLegno speelt een rol in de laatste fase van de handelsketen.

Het belang van FSC

Met de FSC-certificering kunnen we aantonen dat onze materialen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee houden we de wereldwijde bossen in stand. En dat vinden wij heel erg belangrijk!

Gezonde bossen zijn essentieel voor een goed leefklimaat op aarde. Bossen hebben een belangrijke positie in het tegengaan van klimaatverandering. Ze nemen grote hoeveelheden CO₂ op, zuiveren ons water en zorgen voor biodiversiteit. Het kappen van de bossen leidt wereldwijd tot 15% van alle CO₂ -uitstoot.

Als we kiezen voor FSC-producten, kunnen de bossen goed worden beheerd en blijven het gezonde bossen. Het resultaat? Op dit moment is wereldwijd meer dan 200 miljoen hectare bos FSC-gecertificeerd. Dit is vergelijkbaar met vijftig keer de oppervlakte van Nederland!

Bekijk hier onze FSC-gecertificeerde collectie

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker