Showroom bezoeken Stalen bestellen
Een paradijs aan de tropische stranden van Curaçao

Een paradijs aan de tropische stranden van Curaçao

08-12-2023

Nu het buiten guur en koud is, wanen wij onszelf op de tropische stranden van Curaçao. We spreken met Marell Boom, van Marell Louise. Zij ontwierp samen met haar compagnon Susan Kalkman de kamers van Kontiki Beach Resort Curaçao en vertelt ons over haar keuze voor maatwerk, de invloed van het klimaat op de materiaalkeuze en over haar eigen stijl. Haar passie voor design, het ambacht en het pure vakwerk, gecombineerd met aanleg voor pragmatisch oplossingsgericht denken en het kunnen vertalen van abstracte ideeën naar een concreet tastbaar geheel, is de reden geweest om haar eigen bedrijf op te zetten.

Voor welk type klanten werken jullie het liefst? “Wij geven de voorkeur aan business-to-business-opdrachten, met een specifieke focus op het hoge segment, waarbij we streven naar luxe ontwerpen die onze identiteit weerspiegelen. Onze passie ligt in het creëren van ontwerpen met aandacht voor service, met name in sectoren zoals high-end hotels. Hierbij gaat het niet alleen om het ontwerp, maar ook om styling, details en het voldoen aan de behoeftes van toekomstige hotelgasten. We leven ons graag in in de hotelgasten en bedenk me wat hun behoeftes zijn” vertelt Marell.

De stijl van Marell Louise

“Onze interieurstijl is het beste te omschrijven als een unieke combinatie van diverse elementen met een subtiele Aziatische invloed in de styling. Bij elk ontwerp staan details centraal, en we streven ernaar om de dromen van onze klanten te realiseren. Hoewel we geen vaste stijl hanteren, voegen we altijd een vleugje van onze eigen signatuur toe, waarbij we nauw samenwerken met de klant om tot het meest prachtige resultaat te komen.

De behoefte aan luxe

Voor Kontiki Beach Resort op Curaçao hebben jullie de luxe hotelkamers ontworpen, welke zijn gerealiseerd door Quadro Interieurbouw. Kun je meer vertellen over hoe dit ontwerp tot stand is gekomen? “De vraag vanuit de klant was een uniek hotel met veel details, waarbij écht is nagedacht over de behoeftes van de gasten. Het uitzicht is uniek, en dat was ook het belangrijkste in het ontwerp. Daarnaast speelden luxe en ruime kamers een hele grote rol” aldus Marell.

Hoe zou je het concept dat je hebt ontwikkeld omschrijven? “De inspiratie voor unieke materialen en styling komt uit Indonesië. De keuze voor rustige tinten draagt bij aan een serene sfeer in de suites, waardoor gasten zich omringd voelen door een oase van rust. Wanneer je de grote deur van de suite opent kun je meteen genieten van het prachtige uitzicht op de zee”.

Badkamer in LR79 Sablé
Het badkamermeubel is uitgevoerd in LR79 Sablé
Badkamer in LR79 Sablé met kasten in FA46 Fusion
De luxe badkamer is voorzien van een ligbad

“Het ontwerp is zo bedacht, dat het uitzicht altijd te bewonderen is. Of je nou onder de douche staat, je tanden aan het poetsen bent of lekker op bed ligt. Elk aspect van de ruimtes is tot in de details doordacht, van make-up tafels tot minibars en cocktailbars in de suites, en van grote kledingkasten met ingebouwde verlichting tot instelbare verlichting in diverse standen. De subtiele verlichting naast je bed wanneer je ‘s nachts opstaat om naar het toilet te gaan, ‘volgt’ je tot aan het toilet. Hierdoor hoef je ‘s nachts niet te zoeken naar het toilet, en voorkom je dat je een ander wakker maakt. De keuze voor unieke en zorgvuldig geselecteerde materialen in het ontwerp voegt een finishing touch toe aan het concept” vult Marell aan.

Luxe hotelkamer in LR79 Sablé met uitzicht op zee
De luxe hotelkamers hebben uitzicht op zee
Luxe hotelkamer in LR79 Sablé
De verlichting leidt je tot de badkamer

Maatwerk biedt de mogelijkheid om met aandacht te ontwerpen

Hoe is de materiaal- en kleurkeuze tot stand gekomen? “Het concept vormde de leidraad bij de keuze voor materialen en kleuren. Bovendien hebben we rekening gehouden met de specifieke omgevingsfactoren van Curaçao, waarbij niet alle kleuren en materialen geschikt zijn vanwege het klimaat. De LR79 Sablé met de natuurlijke uitstraling van warm hout, in combinatie met de T232 – FA46 Fusion, geven de gewenste luxe uitstraling met behoud van sfeer. Fusion is een bijzonder decor, gemaakt met echt textiel wat hem extra luxe maakt.

Kast in LR79 Sablé
De kamer is voorzien van een make-uptafel in LR79 Sablé
Kast in LR79 Sablé en T232 - FA46 Fusion
De kastdeuren zijn uitgevoerd in de exclusieve Fusion structuur

De keuze voor veel maatwerkoplossingen komt door de vele details in het ontwerp. Elk aspect van het hotel is doordacht en uniek, en daarom zijn standaardoplossingen niet mogelijk. De nadruk op maatwerk biedt de mogelijkheid om elke hoek en elke ruimte met de benodigde aandacht te ontwerpen”.

De keuze voor decoratief plaatmateriaal

Waarom hebben jullie gekozen voor decoratief plaatmateriaal in plaats van echt hout of schilderwerk? “De uitdagende weersomstandigheden op Curaçao zoals de zon en de zee, maken het moeilijker om met echte materialen of schilderwerk te werken. Decoratief plaatmateriaal vereist minder onderhoud dan echt hout of schilderwerk, waardoor het geschikter is voor langdurig gebruik in verschillende hotelomgevingen. Voor de keuken hebben we bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de FB38 Talco in marmerlook. Zo ervaar je de luxe uitstraling van Carrera marmer, zonder het onderhoud ervan.

Keuken in FB38 Talco met carrera marmer uitstraling
De keuken in FB39 Talco geeft een uniek uitzicht op de zee
Keuken in FB38 Talco met carrera marmer uitstraling en LR79 Sablé
De FB38 Talco geeft de uitstraling van luxe Carrera marmer

De keuze voor decoratief plaatmateriaal van DecoLegno is gebaseerd op de kwaliteit van de kleuren en tekeningen in de platen. De collectie van DecoLegno voldeed zo goed aan de verwachtingen dat er geen behoefte was om verder te zoeken”.

Een eigen paradijs voor de hotelgast

“Wij kunnen met veel trots terugkijken op een geweldig proces, van de tekentafel tot het turn key opleveren. Voor dit prachtige project mochten we alles van A tot Z verzorgen: ontwerpen, bouwbegeleiding, styling, en inrichting tot aan de kleinste details. Na talloze reizen en lange werkdagen kunnen we nu, bijna 2,5 jaar later, met trots zeggen dat dit project een groot succes is geworden. Van een bouwplaats tot een eigen paradijs voor iedere gast op een van de mooiste eilanden van Nederlandse Antillen” aldus Marell.

“Voor mensen die op het punt staan te gaan verbouwen, opnieuw in te richten of een nieuw huis te betrekken, heb ik één belangrijke interieurtip: Blijf bij jezelf!”

Marell Boom

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker