Showroom bezoeken Stalen bestellen
Een kleurrijk interieur met de collectie Ovatta

Een kleurrijk interieur met de collectie Ovatta

05-11-2021

Kleur is een actuele trend in de wereld van mode, design en interieurarchitectuur. Kleur is direct van invloed op onze stemming. Zo zijn we bekend met de kalmerende werking van groen en blauw en de activerende werking van geel en oranje. Daarnaast kun je met kleur optische effecten creëren in een ruimte. De collectie Ovatta haakt in op deze kleurrijke tendens. Decoratief plaatmateriaal met een matte textuur in drieëntwintig unieke kleuren.

Verschillende platen in hout en rode Ovatta
UB16 Ovatta in combinatie met S174 Corteccia
Gekleurde platen voor elkaar tegen muur
Diverse Ovatta kleuren in de mix

Mix en match

De Ovatta kleuren zijn uniek en speciaal voor Cleaf ontwikkeld door de Milanese designstudio Milo. Het palet varieert van bordeauxrood tot perzik roze, van nachtblauw tot flessengroen, en van warm chocoladebruin tot honinggeel. Ze kunnen met elkaar gecombineerd worden, maar ook met andere Cleaf structuren zoals luxe marmer (Talco), stoer terrazzo (Concreta) of natuurlijk hout (Corteccia).

Kleurrijk maatwerk

Maatwerk is dé manier om een interieur te personaliseren. De ruimte wordt optimaal benut en je creëert een uniek interieur. Het ontwerp kan precies passend gemaakt worden op de wanden, plafonds en zelfs op de schuine daklijnen. In deze kamerhoge kastenwand van Lew Interieur is de nachtblauwe UB02 Ovatta gecombineerd met een warme notenhout (structuur Poro Noce). Daarmee krijgt de ruimte meteen die ‘hotelchique’ beleving. Leuk detail in het ontwerp is de nis waar je in kunt zitten om je schoenen aan te trekken.  

Nachtblauwe garderobe kast in UB02 Ovatta met zitgedeelte
Hotelchique kastenwand in de nachtblauwe UB02 Ovatta

Multifunctionele kastenwand

Deze multifunctionele kastenwand is uitgevoerd in de legergroene UB54 Ovatta. Naast opbergruimte zijn er nissen om te stylen en de grote verrassing is het logeerbed dat verborgen zit achter de houten lamellen. De combinatie van blond hout, legergroen en kerriegeel zorgt voor een natuurlijke sfeer.

Legergroene garderobekast in UB54 Ovatta
Legergroene kastenwand in UB54 Ovatta
Legergroene garderobekast in UB54 Ovatta met logeerbed
In de kastenwand is een logeerbed weggewerkt

Badkamer met sfeer

Ook in badkamerdesign wordt de kleurtrend duidelijk zichtbaar. Kleur is van directe invloed op onze stemming. De keuze voor de kleur groen in dit ontwerp maakt dat we de dag fris kunnen beginnen, maar evengoed rustgevend kunnen afsluiten. Het badkamermeubel van HEMELSby is uitgevoerd in de UB25 Ovatta. Een tijdloze cementgrijs met een vleugje groen. De in facet afgeronde waskommen en ovale spiegels zorgen voor een eigentijdse sfeer.  

Badkamer in lichtgroen UB25 Ovatta met twee spiegels
De sfeervolle badkamer is uitgevoerd in UB25 Ovatta

Gebruikte decors

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker