Showroom bezoeken Stalen bestellen
Duurzaam design bij DecoLegno

Duurzaam design bij DecoLegno

06-03-2023

Duurzaam ondernemen, dat is de ambitie van DecoLegno. Ook voor de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor in Westzaan was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Zo is een zelfvoorzienend gebouw ontworpen dat beantwoordt aan de hedendaagse eisen met betrekking tot duurzaamheid en design. Voor het interieur betekende het onder andere dat beproefde elementen en meubelen vanuit de showroom in Wormerveer zijn meeverhuisd. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar lokale bedrijven die op een verantwoorde manier produceren en duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben.

DecoLounge Studio Wae
Tapijt in de DecoLounge van Studio Wae

Tapijt van productie uitval

Een mooi voorbeeld van een duurzaam concept is het tapijt in de DecoLounge. Dit is van Studio Wae (Wae van waste), een Utrechts bedrijf dat bijzondere kleden en tapijttegels maakt van de productie uitval van de grote tapijttegelproducenten in Nederland. We konden naar eigen wens een keuze maken uit de verschillende dessins en kleuren. Op die manier is een uniek patchwork ontstaan dat past bij de sfeer en het kleurenpalet in de DecoLounge. Door deze keuze te maken – ten opzichte van nieuwe tapijttegels – heeft DecoLegno 3230kg CO2 uitstoot en 462kg grondstoffen bespaard.

Barkruk Planq DecoLegno
Barkruk van Planq
Stoelen Planq DecoLegno
Stoelen van Planq

Stoelen van oude spijkerbroeken

Op diverse plekken in ons nieuwe pand vind je barkrukken en stoelen van het Nederlandse bedrijf PLANQ. Dit duurzaam meubelmerk slaat een brug tussen hedendaags design en milieubewustzijn. Er wordt gewerkt met innovatieve materialen, zoals gerecycled textiel en biobased grondstoffen. De zitting en rugleuning van de Rebel stoelen bijvoorbeeld, zijn gemaakt van oude legerkleding of spijkerbroeken. Op deze manier draagt Planq een steentje bij aan de vermindering van de enorme berg textielafval die elk jaar geproduceerd wordt.

Lunchroom De Vorm
Stoelen in de Lunchroom van De Vorm

Barkrukken van gerecyclede materialen

In de lunchroom zijn zowel de barkrukken als de lage stoelen gemaakt door De Vorm. Alle materialen die worden gebruikt, ervaren bij De Vorm een tweede leven of kunnen worden gerecycled. Zo zijn de zittingen van de stoelen en barkrukken compleet vervaardigd van gerecyclede petflessen (PET felt).

Ben je nieuwsgierig en wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan je afspraak via onderstaande knop.

Over Sanne Lagerweij, de auteur van dit artikel

Sanne houdt zich voornamelijk bezig met de online content creatie voor DecoLegno. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie vanuit Durasein®. Haar favoriete collectie is de Talco collectie, ze houdt van chique marmer.

Profiel foto van Sanne Lagerweij