Showroom bezoeken Stalen bestellen
DecoLegno partners in transport en warehousing

DecoLegno partners in transport en warehousing

29-11-2021

Al meer dan 10 jaar is DecoLegno exclusief leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Uit de circa 3000 verschillende decors en 65 structuren die Cleaf voert, heeft DecoLegno haar eigen collectie samengesteld. Meer dan 300 varianten in decorspaanplaat, HPL en bijpassend ABS-kantenband vinden hun weg vanuit Italië naar ons warehouse in Roermond. Van daaruit worden de platen rechtstreeks geleverd bij interieurbouwers en meubelmakers in Nederland en België. DecoLegno heeft er bewust voor gekozen om de hele logistieke operatie uit te besteden. De expertise van onze partners Wetron en Van der Werff Logistics komt onze dienstverlening ten goede, en helpt bij het verwezenlijken van onze missie.

“Wij zien het als onze missie om interieurarchitecten, -ontwerpers, -bouwers en meubelmakers te helpen bij het creëren en ontwikkelen van kwalitatieve, esthetische en budgetvriendelijke interieurs en meubelconcepten. Het aanhouden van een eigen voorraad, duurzaam transport en het recyclen van materialen spelen een belangrijke rol bij het verwezenlijken van deze missie.”

Magazijn van Wetron met heftruc
In het warehouse ligt een grote voorraad decoratief plaatmateriaal

Zorg voor kwaliteit

Ruim 9000 vierkante meter aan opslag voor onze collectie decoratief plaatmateriaal, het is een indrukwekkend gezicht. Bij onze logistieke partner Wetron is een team van tien gedreven professionals dagelijks bezig met de inslag van leveringen vanuit Italië en het verwerken van orders. Dit wordt met de grootst mogelijke zorg gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat de kwaliteit van elke plaat handmatig wordt gecontroleerd voordat deze wordt verpakt en verzonden naar de klant? Ook worden voortdurend de posities van de voorraad geoptimaliseerd om onnodige heftruck bewegingen te voorkomen.

Vrachtwagen van van der werff met DecoLegno logo
Deze vrachtwagen brengt de DecoLegno platen door heel Nederland bij de klant
Magazijn van Wetron met vurenhouten strijken met DecoLegno erop
De vurenhouten strijken zijn duurzaam en kunnen hergebruikt worden

Duurzaam transport

Wij streven naar een duurzame bedrijfsvoering. Daarom werken wij voor al onze transport vraagstukken samen met Wetron en Van der Werff. Wetron Transport coördineert het transport van de platen vanuit de fabriek in Italië per trein naar Duisburg, niet ver van Roermond. Een strategische keuze want intermodaal vervoer reduceert de CO2 uitstoot met maar liefst 74,5%. Dit levert een besparing op van circa 430 ton CO2 op jaarbasis. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een retourvlucht Parijs – New York gelijk staat aan 1 ton CO2. Van der Werff Logistics is verantwoordelijk voor al het vervoer over de weg in Nederland en België. Door te investeren in maar liefst 20 elektrische meeneemheftrucks is de 1e stap genomen om een deel van het transport CO2 neutraal uit te voeren.

Hergebruik helpt

Naast verantwoorde logistieke processen streven we naar het beheersbaar houden van de afvalstromen. Daarom is bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar massief vurenhouten strijken voor het transporteren van onze platen. Deze hebben een langere levensduur en zijn herbruikbaar. Wij vragen onze klanten de strijken niet weg te gooien, maar ze bij een volgende levering mee terug te geven aan de chauffeur van Van der Werff. Ook in onze verpakkingsmaterialen voor bijvoorbeeld het verzenden van stalen, maken wij de overgang naar dozen die zijn uitgevoerd in onbedrukt golfkarton met een ongebleekte toplaag van kraftpapier. Deze zijn goed te recyclen. Op die manier dragen we allemaal ons steentje bij aan het reduceren van de afvalstromen.

Magazijn van Wetron met inpaktafel voor HPL
De speciale HPL-inpaktafel

HPL plaatje rollen

Naast onze collectie decorspaanplaat hebben wij een ruim assortiment HPL. HPL is – als het niet verlijmd is – een kwestbaar product om te vervoeren. Daarom hebben wij een speciale verpakkingtafel laten ontwikkelen om de kleinere HPL platen (2440×1220) op te rollen en te verpakken in dozen. Dit gebeurt handmatig, zodat de controle op kwaliteit gewaarborgd blijft. Grotere platen (2800×2070) en bestellingen van meer dan drie platen worden plano vervoerd.

Magazijn van Wetron met man die ABS afrolt
Adrian Kamke bij de ‘DJ draaitafel’ voor het klaar maken van een ABS bestelling
Magazijn van Wetron met man die HPL oprolt
Jeffrey Lerkhe rolt een plaat HPL op om te verzenden naar de klant

Wil je onze platen in het groot bewonderen? Helaas kan dit niet in Roermond, maar in onze showroom in Westzaan of locaties in Duiven, Echt en Veldhoven staan onze adviseurs voor jou klaar!

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate