Showroom bezoeken Stalen bestellen
DecoLegno en Cras Shops slaan handen ineen

DecoLegno en Cras Shops slaan handen ineen

28-09-2022

DecoLegno gaat per 1 oktober 2022 samenwerken met Cras Shops voor de distributie van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf in België. Deze stap zal bijdragen aan een verdere groei van de organisatie. “De ambitie en drang naar innovatie bij Cras Shops past bij die van DecoLegno, en daarom kijken wij er naar uit om samen de positie van Cleaf te verstevigen in de Belgische markt”, aldus Patrick Leering, oprichter van DecoLegno.

Per 1 oktober 2022 kunnen Belgische verwerkers voor de aanschaf van decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf terecht bij Cras Shops. Cras Shops wordt – onder auspiciën van DecoLegno – exclusief distributeur binnen de Belgische landsgrenzen en neemt deze verantwoordelijkheid over van Witon Panel Studio.

Mooie stappen voor de groei van Cleaf

Patrick Leering, algemeen directeur en oprichter van DecoLegno: “In onze oriënterende gesprekken met Cras Shops zijn wij onder de indruk geraakt van de ambitie, en drang naar innovatie binnen deze organisatie. Deze past bij DecoLegno. Cras Shops heeft een zeer groot bereik, en daarmee kunnen wij de positie van het merk Cleaf in België verstevigen en uitbreiden. De Cleaf collectie is zeer complementair aan het huidige aanbod van Cras Shops. Een win-win situatie dus. Met deze samenwerking verwachten we een mooie stap te maken in de verdere groei van Cleaf in België.”

“Er is veel vraag naar unieke, voelbare structuren en natuurgetrouwe decors. Onder de vorm van dit unieke plaatmateriaal krijgt ons interieur cliënteel toegang tot een passend en betaalbaar alternatief voor de verwerking van beton, marmer, staal, leer of textiel. Maar ook naar echt realistische houtdecors met karakter, is er een blijvend sterke interesse. Massief hout is immers niet overal de aangewezen keuze” vertelt Mathieu Vandenabeele, Category Manager Interior decorative panels bij Cras Shops.

Over Cras Shops

Cras is een familiebedrijf met wortels die teruggaan tot 1878. Cras beschikt over een netwerk van 17 eigen houthandels, ‘Cras Shops’. Die zijn er voor houtspecialisten die op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun project. In het assortiment vinden die klanten interieurproducten zoals parket, deuren, plafonds, decoratief plaatmateriaal, maar ook gevel- en dakproducten, isolatie, tuinhout en houtskeletbouwoplossingen. Met dit totaalaanbod wil Cras dé partner van de houtvakman zijn.

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker