Showroom bezoeken Stalen bestellen
De warmte van wilgenhout in het interieur

De warmte van wilgenhout in het interieur

30-10-2023

DecoLegno introduceert textuur Ceppo van Cleaf. Deze is geïnspireerd op wilgenhout, met zijn karakteristieke spint. Daar waar natuurlijk wilgenhout voornamelijk wordt gebruikt voor het aanmaken van de kachel, biedt Ceppo ongekende mogelijkheden voor maatwerk en een tijdloze vormgeving in het interieur. Het houtdecor toont een verticale belijning die optisch wordt versterkt door de natuurlijke kleurnuances. De voelbare structuur is subtiel en doet denken aan kleine poriën.

LS64 Ceppo
LS64 Ceppo

Ceppo heeft een natuurlijke uitstraling en is breed toepasbaar in interieurontwerp. Van keukendesign tot kastenwand en van openhaard- tot badkamermeubel. Maar denk ook aan wandafwerking, balies of roomdividers. Ceppo is uit voorraad leverbaar in decorspaanplaat met bijpassend ABS-kantenband. De kleuren variëren van trendy krijtwit tot naturel en van warm- tot donkerbruin.

Creëren is combineren

Het combineren van verschillende materialen en texturen is dé manier om de kracht van maatwerk te onderstrepen en een ontwerp interessant te maken. Ceppo past goed bij andere Cleaf texturen zodat stijlvolle combinaties te maken zijn voor fronten en korpussen. Onderstaand zie je een aantal mogelijke combinaties. In maatwerk keukens creëer je met Ceppo en Durasein® solid surface een smaakvolle mix. Solid surface is bij uitstek geschikt voor werkbladen en achterwanden.

Ben je echt op zoek naar het wauw-effect, laat je dan inspireren door de eigentijdse unikleuren in de voelbare lijnenstructuur Riga. Hiermee krijgt het meubel een verrassend accent.

LS63 Ceppo
LS66 Ceppo

Zowel de Ceppo als de Riga varianten zijn op grote panelen te bewonderen in de showroom van DecoLegno in Westzaan of Echt. Maar ook in de vestigingen in Duiven en Veldhoven. Maak je afspraak via onderstaande knop.

Laat je inspireren door onderstaande combinaties

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle is sinds 2020 lid van het contentteam van DecoLegno. Ze klimt graag in de pen voor de nieuwsberichten en blogs voor onze website, maar ook voor onze partnerplatforms. Haar favoriete DecoLegno structuur? Dat is een moeilijke keuze, maar dan kiest ze voor de stijlvolle LS40 Poro Noce. Warme houtkleuren zijn wat haar betreft namelijk echte sfeermakers in een interieur.

Profiel foto van Michelle Bakker