Showroom bezoeken Stalen bestellen
Bouwers van de toekomst 

Bouwers van de toekomst 

01-08-2023

Wanneer we de kans krijgen om getalenteerde studenten te helpen bij hun meubelprojecten doen we dat maar al te graag. Een van deze veelbelovende bouwers in spe is Daan Brekelmans, die de opleiding meubelmaker/(scheeps) interieur bouwer volgt aan het Summa College. Voor zijn eindopdracht ging Daan de uitdaging aan om een uniek meubel te ontwerpen. Daan kreeg de vrijheid om zijn creativiteit tot uiting te brengen en uitdagende elementen toe te voegen, zoals rondingen, ingelegd hout of massief houten verbindingen. Daan’s creatieve idee was om een vakkenkast te ontwerpen waarbij hij een wijnkast kon uitschuiven en opzij kon schuiven om extra opbergruimte te creëren. 

Inspiratie

Zijn inspiratie haalde Daan uit vakkenkasten waarin objecten worden gepresenteerd en uitgelicht, waardoor zelfs eenvoudige objecten echte eye-catchers worden. Als liefhebber van wijnen was Daan vaak onder de indruk van de mooie wijnkasten in restaurants. Hij besloot deze twee inspiratiebronnen samen te voegen tot één meubelstuk dat zowel functioneel als stijlvol is.

Vakkenkast - HPL Specials Brave Bronze
Maatwerk kast uitgevoerd in HPL Specials – Brave Bronze
Vakkenkast - HPL Specials Brave Bronze
Maatwerk kast uitgevoerd in HPL Specials – Brave Bronze

HPL Specials

Voor dit project koos Daan zorgvuldig de materialen om het gewenste effect te bereiken. Met oog voor detail en esthetiek, gaf hij de vakkenkast een chique uitstraling door de Brave Bronze uit onze HPL Specials collectie toe te passen. Dit decor laat de wijnflessen achter de glazen deuren op een prachtige manier uitkomen. 

We feliciteren Daan met dit prachtige resultaat en zijn trots om getalenteerde studenten zoals hem te ondersteunen bij het realiseren van meubelcreaties. Het is inspirerend om te zien hoe deze jonge talenten hun creativiteit en vaardigheden inzetten om mooie meubelstukken te creëren.

Over Willemien, de auteur van dit artikel

Willemien is binnen Decolegno verantwoordelijk voor alle creative uitingen op het gebied van beeld. Ze werkt graag met bewegend beeld, want die zeggen veel meer dan 1000 woorden. Haar favoriete collectie is de Textuur Fusion, omdat ze vindt dat de Fusion het ultieme gevoel van stijl en luxe aan ieder interieur geeft.

Profiel foto van Willemien