Project

Statement kastenwand bij uitgeverij

Statement kastenwand bij uitgeverij

Een interieur zegt veel, zo niet alles over de personen die er in wonen en werken. Kleuren, materialen, decoraties; eigenlijk de complete stijl vertelt een verhaal en is daarmee de spiegel die het karakter van een persoon of bedrijf weergeeft. Het is een denkwijze die past bij de aanpak van Toula Alexander. Deze Amsterdamse interieurarchitect pakt elke opdracht anders aan. “Er zit een groot verschil tussen het interieur van een oud grachtenpand of een modern, nieuw appartement,” zo onderbouwt ze. “Bij de inrichting van bedrijven komen weer andere aspecten om de hoek kijken.”

maatwerk kast

Interieurontwerp op maat

Met al bijna dertig jaar ervaring in het vak, voelt Toula Alexander de wensen van haar opdrachtgevers feilloos aan. Ze ontwikkelt voor elke klant een interieur op maat. Het is de diversiteit in haar werk die het voor Toula aantrekkelijk en uitdagend maakt. Hoe weet ze zeker of ze bij het ontwikkelen van een bepaalde stijl de juiste keuzes maakt? “Bij bedrijven begin ik met een workshop met vaste collages. De stijl en sfeer, materialen en kleuren bespreek ik met de opdrachtgever zodat een goed beeld ontstaat van zowel de werkomgeving als de gewenste uitstraling van het bedrijf.” 

Statement kastenwand
kastenwand op maat

Multifunctionele ruimte

Vanuit uitgeverij Boom kwam de wens om het souterrain van het gebouw een andere stijl te geven. Een stijl die zou aansluiten bij de diversiteit van deze Amsterdamse uitgeverij. Het souterrain van 180 vierkante meter moest vooral als representatieve ontvangstruimte gebruikt worden met de mogelijkheid om presentaties, trainingen en recepties te organiseren of vergaderingen te beleggen. Kortom: een multifunctionele ruimte. 

maatwerk kastenwand

DecoLegno plaatmateriaal

Na een intensieve kennismaking en analyse van de eisen en wensen ging Toula op zoek naar de gewenste kleuren en materialen. “Rond deze tijd kwam ik in contact met DecoLegno. De collectie plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf is anders dan wat je normaal ziet. Je voelt echt reliëf en die natuurlijke uitstraling spraak ook Boom aan. Met de platen van DecoLegno is een zestien meter lange boekenkast gemaakt, een balie, de pantry en vensterbanken. Bij andere projecten pas ik dit plaatmateriaal nu ook toe in maatwerk meubelen. De gratis stalenservice zorgt ervoor dat ik prettig kan werken”, aldus Toula.

Door dit artikel zin in kasten gekregen? Lees dan snel ons inspiratieartikel over de mooiste kasten op maat.

"Het gaat om de symbiose tussen de klant, vraagstelling en de creativiteit van de ontwerper"

Maatwerk receptie

Interior Design Office Toula Alexander, www.toulaalexander.nl | Bouw- en aannemingsbedrijf Kneppers, www.kneppers.nl

Collectie

Gebruikte decors | Uitgeverij Boom