Project

Prettig Om In Te Werken En Te Verblijven

Prettig Om In Te Werken En Te Verblijven

Bureau Sjoerd Korevaar Interieurachitectuur is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het Bonkelaarhuis. Een centrale locatie waar verschillende hulpinstanties persoonlijk advies en ondersteuning in de breedste zin des woord bieden aan de inwoners van Sliedrecht. De opdracht was een gastvrije en functionele omgeving te ontwikkelen waar de verschillende adviesinstanties optimaal hun werk kunnen verrichten en de bezoekers zich thuis voelen.

Inner image
Inner image

Licht en transparant interieurontwerp
Naast het vormgeven van verschillende werk- en spreekruimtes is er door Sjoerd Korevaar in het interieurontwerp voor het Bonkelaarhuis veel aandacht besteed aan de publieke ruimtes. Door te spelen met zichtlijnen, verlichting en het gebruik van verschillende materialen is een lichte en transparante omgeving ontstaan die toegankelijkheid is voor zowel medewerkers als bezoekers. “De ruimte moet prettig zijn om te werken én te verblijven”, aldus Sjoerd.

Inner image

Afgeronde hoeken met HPL
“Bij de indeling van de ruimte heb ik gewerkt met strakke zichtlijnen. Door in de vloerbedekking, verlichting en het maatwerkmeubilair afgeronde vormen toe te passen is de sfeer vriendelijk en laagdrempelig geworden. De receptiebalie is voorzien van afgeronde hoeken die zijn uitgevoerd in HPL van Cleaf in de stoere Metallic structuur. Deze heb ik gecombineerd met een lichte houtstructuur (Sablé) in de achterwand. 

Inner image

"In mijn ontwerpen zoek ik altijd naar de juiste mix tussen functie en esthetica"

Rustiek zwart hout geeft sfeer
Sjoerd: “De collectie plaatmateriaal van Cleaf is dermate veelzijdig, dat je er een volledig interieurconcept mee zou kunnen uitwerken. De verschillende structuren ogen natuurlijk en zijn praktisch toe te passen. Naast de esthetische kwaliteiten biedt dit materiaal ook de mogelijkheid om budgetvriendelijk te werken." Voor bezoekers die even moeten wachten is het makkelijk om aan te schuiven aan de bar voor een kopje koffie. “Mensen ervaren hoog zitten vaak als minder formeel dan laag zitten”, aldus Sjoerd. “De rustieke, zwarte houtstructuur (Sherwood) in de achterwand geeft veel sfeer in contrast met het ingetogen ontwerp van het witte barmeubel. De barkrukken en de stoeltjes zijn van het Scandinavische merk Hay.”

In 2013 startte Sjoerd zijn eigen bedrijf: Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur, waarmee hij zich richt op het interieur en exterieur van zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. De activiteiten variëren van het maken van conceptuele en visuele ontwerpen tot en met turnkey projecten waarbij ook de gehele uitvoering wordt geregisseerd. Opdrachtgever: Gemeente Sliedrecht  Fotografie: Peter Baas

Staal 1 content
Staal 1 content-duplicate
Staal 1 content-duplicate