Verbeter het akoestische klimaat

Verbeter het akoestische klimaat

Door de toename in het gebruik van harde materialen zoals staal, beton en glas in de interieurarchitectuur én de tendens naar hoge, open ruimtes in kantoren, horeca, hotel, evenementenlocaties of particuliere woningen, worden we uitgedaagd om oplossingen aan te dragen voor een goede akoestiek. Met plaatmateriaal dat onderdeel uitmaakt van de collectie AKOESTIEK van DecoLegno creëer je onderscheidende meubel- en interieurconcepten die tevens een positieve bijdrage kunnen leveren aan het akoestische klimaat in een ruimte.

Akoestisch kantoor

Verminder omgevingsgeluiden met akoestische oplossingen

Onderzoek heeft aangetoond dat het verminderen van omgevingsgeluiden zoals telefoons, tikkende toetsenborden, computers, airconditioning en gesprekken van collega’s, van wezenlijk belang is voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Met de MDF platen uit de collectie AKOESTIEK van DecoLegno kun je stijlvolle maatwerk meubelen maken. Deze kunnen voorzien worden van een perforatie waardoor ze tevens een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden, en dus aan het akoestische klimaat in een ruimte.

“STIJLVOLLE INTERIEUR OPLOSSINGEN MÉT EEN GELUIDSABSORBERENDE WERKING”

Transformeer Cleaf plaatmateriaal

DecoLegno heeft diverse Cleaf texturen geselecteerd voor de collectie AKOESTIEK, welke uit voorraad leverbaar op een MDF-drager. De MDF platen kunnen worden voorzien van iedere gewenste akoestische perforatie. Van standaard door-en-door tot maatwerk patronen, logo’s of fantasie dessins. Alles is mogelijk. De rugzijde van de platen wordt afgewerkt met zwart firetdoek. De mate van geluidsabsorptie wordt bepaald door omgevingsfactoren, het type perforatie en de wijze van verwerking. In kasten, (scheidings)wanden, balies of zelfs als plantenbak draagt dit plaatmateriaal bij aan een vermindering van omgevingsgeluiden en dat komt weer ten goede aan de sfeer en productiviteit op de werkvloer.

Sfeerfoto’s van Bastiaan Woudt. | Ontwerp van Designstudio Grand & Johnson uit Amsterdam.

Collectie De getoonde perforaties zijn ter illustratie

Over Saskia ten Cate, de auteur van dit artikel

Saskia is bij DecoLegno verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van alle content in tekst en beeld. Van interieur en interieurarchitectuur gaat haar hart sneller kloppen. Haar brede ervaring in de wereld van interieur, internationale oriëntatie en culturele interesse zet zij graag in voor het ontwikkelen van creatieve concepten die aansluiten bij de wereld van de klanten van DecoLegno.

Profiel foto van Saskia ten Cate