Officieel distributeur van CLEAF
Blikvangers DecoLegno
Zie, Voel en Beleef onze Blikvangers

Verras met een driedimensionale structuur

Met de voelbare, driedimensionale structuur Cheope breng je een echte blikvanger in het interieur. Technologische innovatie bij Cleaf heeft het mogelijk gemaakt om de vorm van piramides te vertalen naar decoratief plaatmateriaal. Het reliëf speelt met licht en schaduw. Interieur- en meubelontwerpen krijgen hiermee een eigentijdse, geometrische uitstraling. Cheope is leverbaar in 5 kleuren: grafisch zwart en wit, stijlvol parelmoer, brons of verrassend gecombineerd met een hout decor.

Vraag gratis een A4-staal aan.

Beleef het natuurlijke karakter van hout

Structuur Okobo van Cleaf is geïnspireerd op het hout van de Paulowna boom. Het snijden van het hout van deze boom is in China en Japan een ware kunstvorm. Men maakt er snaarinstrumenten van én de bekende Japanse klomp. Het decor én het diepe, voelbare reliëf maakt deze collectie plaatmateriaal tot een echte blikvanger. Het natuurlijke karakter van hout wordt in deze synchroon structuur versterkt door het kleurenpalet.

Travertin is terug

We lezen het in de trendmagazines en zien het op internationale beurzen: travertin is terug! Met het levendige decor FC46 Ares bieden we een passend alternatief. De natuurlijke kleurenmix van deze kalksteen wordt in dit decoratieve plaatmateriaal gecombineerd met de structuur van stuc- en pleisterwerk. Daarmee kunnen interieuroplossingen gecreëerd worden die met het echte materiaal nog mogelijk zijn. De Ares collectie is bijzonder goed te combineren met andere Cleaf structuren. Denk daarbij aan de geometrische structuur van Cheope, de warme look van notenhout in Poro Noce of de matte unikleuren van Piombo.

Natuursteen en beton van Concreta

Materialen als natuursteen en beton vormen het startpunt voor het ontwikkelen van ruimtes voor werken, wonen en recreëren. DecoLegno voegt twee nieuwe varianten toe aan de Concreta collectie. Het zijn subtiele blikvangers, die de beleving geven van deze natuurlijke materialen. Het licht gemêleerde decor van natuursteen met subtiele, witte aders van de FC36 en FC37 doet bijzonder natuurlijk aan. In combinatie met de verfijnde structuur van zand en cement krijgt ieder interieur of meubelontwerp een stijlvol, stoer karakter.

Het verfijnde karakter van fineer

Structuur Fronda van Cleaf is, met de natuurlijke structuur van Iepenhout een echte blikvanger. Het matte decor en de voelbare nerf hebben het verfijnde karakter van houtfineer. Het blonde beeld dat we kennen van de Scandinavische woonstijl zien we terug in de S164 Fronda. Het decor is ingetogen en daarom krijgt ieder interieur of meubelontwerp een moderne uitstraling. Fronda is tevens leverbaar in stijlvol zwart.

Tactiele interieurprojecten

De collectie Nadir van Cleaf heeft een fijne blokjesstructuur met een subtiel mat-en-glans effect. In combinatie met gemêleerde decors die doen denken aan jute, vilt of geweven stof ontstaat plaatmateriaal met een modisch karakter en daarmee haak je in op de trend naar tactiele interieurprojecten. Door de optische melange van verschillende garens, is het kleurenbeeld gevarieerd. De nieuwe FC42 en FC44 zijn echte blikvangers.

Ovatta

De verfijnde structuur Ovatta voelt fluweelzacht aan. De matte optiek wordt gecombineerd met actuele trendkleuren als nachtblauw, flessengroen en lila die speciaal voor Cleaf zijn ontwikkeld door Studio MiLo. Deze collectie decoratief plaatmateriaal is goed te combineren met andere Cleaf texturen zoals warme houtsoorten, een stoer beton-,  elegant marmer- of stijlvol leerdecor. Met Ovatta haak je in op de tendens naar meer kleur in interieurontwerp en maatwerk meubelen.

Poro Noce

Structuur Poro Noce van Cleaf is geïnspireerd op walnoot hout. Er worden veel symbolische betekenissen toegekend aan verschillende boom- en houtsoorten. De walnoot wordt onder andere in relatie gebracht met gezondheid, welzijn en intelligentie, omdat hij op hersenen lijkt. Donker walnotenhout behoort tot een van de mooiste houtsoorten. In een ruimte waar Poro Noce, met zijn levendige nerf in een warme bruintint, is toegepast is het dan ook prettig verblijven. Van particulier project tot kantoor, horeca, hotel of retailconcept.

Bruciato

Voor structuur Bruciato heeft Cleaf zich laten inspireren door Shou Sugi Ban, een oude Japanse techniek waarbij het oppervlakte van hout wordt verbrand. De verkoolde laag beschermt het hout tegen rot en werkt tegelijkertijd brandvertragend. Daarom wordt deze methode veel toegepast in Japanse huizen en tempels. Met behulp van innovatieve technologieën is het Cleaf gelukt dit verbrande-hout-effect te vertalen naar decoratief plaatmateriaal. In Bruciato ervaar je een natuurlijke structuur, en voel je het rulle reliëf dat de beleving geeft van de verkoolde toplaag van verbrand hout. De veranderende lichtinval zal steeds een andere beleving geven. 

Collectie Onze blikvangers